Politie screent winkels in Turnhout

dinsdag 16 juli 2019 - 20:32
Luc Milio
Turnhout
Wie in Turnhout met een winkel wil starten, zal nauwkeuriger in het oog worden gehouden. Ook wie verdachte zaakjes doet of zich niet aan de openingsuren houdt, kan een controle verwachten.

De politie stelt vast dat er wel eens winkels de deuren openen waar weinig volk over de vloer komt en waarvan de uitbaters soms met dure auto's rijden bijvoorbeeld. Mogelijk zijn daar dus andere praktijken aan de gang dan enkel de verkoop waar de winkel voor bedoeld is. "Daarom gaan we aanvragen voor nieuwe winkels grondiger screenen", zegt woordvoerder Rudi Remijsen. "Bestaande winkels waar we vragen bij hebben, zullen ook grondiger worden gecontroleerd." In Turnhout zijn trouwens al enkele aanvragen voor winkels geweigerd, omdat de stad en de politie het zaakje niet vertrouwden.  

Openingsuren

De politie gaat ook strenger controleren op de openingsuren van de winkels. Ze merken regelmatig dat vooral winkels met uitbaters van allochtone origine zich niet houden aan de opgelegde uren. Dat zorgt wel eens voor wrevel bij mensen in de buurt. In de omgeving van die winkels hangen ook vaak mensen rond. Uit de politiecijfers blijkt wel dat de criminaliteit op die plaatsen niet groter is dan op andere plaatsen in Turnhout.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!