Radio 2-presentator Dennis over de seriemoordenaar van Deurne: "Stefke is nog vaak bij ons geweest"

donderdag 3 oktober 2019 - 15:41
4 moorden heeft hij intussen bekend, de glazenwasser uit het Antwerpse Deurne. Daarmee behoort hij tot één van de grootste seriemoordenaars die ons land heeft gekend. Dennis van den Buijs, presentator uit Radio 2 Antwerpen, heeft de man goed gekend.

Een seriemoordenaar die meer dan 20 jaar ongestraft kon verder gaan met zijn leven: het lijkt het verhaal uit een film. Toen het nieuws van de aanhouding van de glazenwasser bekend werd, moest ook Dennis van den Buijs zich twee keer in de ogen wrijven. "Dat was mijn ramenwasser. Niet alleen die van mij trouwens, maar van heel wat van mijn buren in de straat. Zo heb ik hem trouwens leren kennen." 

"Het is toch wel schrikken als zo'n vertrouwd figuur, waarmee je ladders hebt binnen gedragen, koffie gedronken, over koetjes en kalfjes hebt gepraat, dat zo iemand dan plots een seriemoordenaar blijkt te zijn."

Ik denk dat mijn vrouw ook wel eens alleen met hem zal geweest zijn.

"'Stefke' - zo noemde iedereen hem - was heel erg bekend, ook onder de ouders op de school van mijn kinderen. Ook zij vielen van hun stoel toen ze te weten kwamen dat hij de man was die was opgepakt voor de eerste moord."

"Je begint dan na denken: Hij moet tientallen mensen per week gezien hebben, waar hij heel vriendelijk overkwam en waar je nooit van had kunnen vermoeden dat hij dit had kunnen doen."

Heel dichtbij

"Die man kwam gewoon in ons huis. Je laat die binnen. Ik denk dat mijn vrouw ook wel eens alleen met hem zal geweest zijn. Hij kwam hier per slot van rekening al enkele jaren. Je vertrouwt hem. Als je dan leest waartoe die man allemaal in staat is geweest...  Dan komt het nieuws van een seriemoordenaar plots heel dichtbij. Om het met een huizenhoog cliché te zeggen." 

"In het begin was er vooral ongeloof, bij ons en bij de buren. Maar dan blijven de feiten komen en dan stel je vast dat iemand blijkbaar ook voor zichzelf een heel ander leven kan opbouwen. En dat hij zich als iemand anders kan voordoen." 

"Ik ben intussen wel te weten gekomen dat de man blijkbaar een heel kort lontje had. Dat wisten andere glazenwassers mij te vertellen. Je moest maar iets fout zeggen of je kreeg een lap op je gezicht, bij wijze van spreken. Het was dus wel iemand met 2 gezichten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!