Roger Van Damme achter het fornuis in Désiré de Lille

dinsdag 4 december 2018 - 11:58
Sofie Van de Velde
Roger Van Damme
Belga Images
Topchef Roger Van Damme, bekend van Het Gebaar, gaat de bekende Antwerpse tea-room Désiré de Lille leiden. De zaak in de Schrijnwerkersstraat krijgt een heuse make-over, Désiré de Lille wordt namelijk Désirée.

Nieuwe elan

Sterrenchef Roger Van Damme: "Het is een emotioneel voor me. Na 25 jaar bij Het Gebaar, wat ik ook ga blijven verderzetten, zal ik het culinaire brein worden achter Désirée". Van Damme wil de tea-room een nieuw elan geven met respect voor de jarenlange traditie van dit Antwerpse monument.

Wat met de Lacquemants?

De Lacquemants en wafels blijven, maar Van Damme zal zijn eigen stijl toevoegen aan de kaart én aan het interieur. Hij ziet het groots. Er komt een taartenwinkel waar je taarten van zijn hand zult kunnen kopen, een ontbijthoek en een ijskraam. Op de bovenste verdieping komt er een high-tea, een Engelse traditionele tea-room.

Toparchitect

"Een pannenkoekenrestaurant openen is een grote droom die eindelijk uitkomt. Ik heb een toparchitect onder de arm genomen die er een mooi geheel van zal maken", zegt de sterrenchef. Onderaan dit artikel zie je een simulatie van hoe de vernieuwde Désirée er zal uitzien. 

Na de renovatie zal Désirée pas eind 2019 terug de deuren openen.

simulatie van de vernieuwde Désirée

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!