Schepen kampeert aan Mechels stadsmuseum: "Iedereen met een goed idee is welkom in mijn tentje"

vrijdag 13 december 2019 - 08:09
Dennis van den Buijs
Mechels schepen Princen stelt zijn tent op
Stad Mechelen
Aan het Museum Hof Van Busleyden in Mechelen staat sinds vannacht een tentje waarin schepen Patrick Princen (Groen) kampeert. Nog tot zondag ontvangt hij er iedereen met een idee voor de bestemming van 20.000 vierkante meter Mechelse grond. "Het was toch speciaal vannacht met al die regen en wind", vertelt Princen op Radio 2 Antwerpen.
"Jullie bellen me wakker in mijn tent!"
Beluister hier het gesprek met Patrick Princen in 'Start Je Dag'

Patrick Princen (Groen) is in Mechelen schepen van participatie. Een bevoegdheid die hij sinds afgelopen nacht heel letterlijk neemt. "We hebben de Mechelaars een tijdje geleden gevraagd om ideeën in te dienen voor de herbestemming van 20.000 vierkante meter grond in Mechelen. De beste voorstellen worden nu in het Museum Hof Van Busleyden voorgesteld in een tentoonstelling 'De Grond der Dingen'. Als schepen van participatie wil ik zelf horen wat de Mechelaar ervan denkt en dus heb ik besloten hier in de tuin van het museum mijn tent op te slaan", zegt Princen in 'Start Je Dag'. "Nog tot zondag is iedereen welkom bij mij. Ik heb zeteltjes en er is koffie, thee of een glas wijn voor de latere uurtjes."

Natte winderige nacht

"Hoe de eerste nacht was? Wel, jullie bellen me eigenlijk wakker", lacht Princen. "Het heeft flink geregend en heel hard gewaaid maar we hebben het overleefd en gelukkig viel de temperatuur ook mee. Ik ben een echte kampeerder en had dus ook een kampeervuurtje mee. Maar net toen ik het gisteravond wilde gebruiken, begon het te druppelen. Gelukkig kon ik binnen in het museum nog wat eten krijgen." Riskeert schepen Princen trouwens geen boete voor wildkamperen in Mechelen? "Oei, misschien moeten we daar maar over zwijgen", zegt hij.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!