Steeds meer oproepen: Zelfmoordlijn 1813 leidt zelf studenten op

vrijdag 8 februari 2019 - 15:18
Dylan Van Rooy
telefoon
De Zelfmoordlijn 1813 krijgt sinds kort versterking van studenten toegepaste psychologie van de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. "Ze hebben daarvoor dit academiejaar wel een opleiding gekregen, net als de andere vrijwilligers bij de lijn."

Steeds meer oproepen

De Zelfmoordlijn krijgt de laatste jaren steeds méér oproepen binnen, via telefoon maar ook via mail of chat, van mensen met zelfmoordgedachten. Om al die oproepen te kunnen blijven beantwoorden, zijn er sinds kort 10 studenten toegepaste psychologie aan de slag bij de Zelfmoordlijn.

Speciale opleiding

De Zelfmoordlijn werkt al langer met vrijwilligers, die een opleiding volgen. "En ook onze studenten hebben die opleiding dit academiejaar gekregen", vertelt Kirsten Pauwels van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. "Na die opleiding worden ze getest op hun vaardigheden die ze moeten kunnen toepassen, daarna worden ze begeleid door een ervaren vrijwilliger en pas dan mogen ze op zelfstandige basis gesprekken voeren."

Het project zal ook volgend schooljaar nog doorgaan, en nog uitgebreid worden naar andere hogescholen en universiteiten. 

Wie vragen heeft over zelfdoding kan bellen naar het gratis nummer 1813, of surfen naar zelfmoord1813.be
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!