Studio 100 opent pop-up theater in Puurs

vrijdag 9 februari 2018 - 15:10
Gert Verhulst, Herbert Flack en Jo Demeyere op de site in Puurs
Studio 100 maakte eerder al bekend dat de musical 40-45 zou plaatsvinden in Puurs, in een tijdelijke constructie op de kruising van de A12 met de N16. Nu kondigen ze aan dat de locatie ook voor andere producties gebruikt zal worden, zoals de jubileumshow van K3.

Eigen zaal, eigen baas

"We willen de kans krijgen om de musical 40-45 te blijven spelen zo lang er mensen willen komen kijken", zegt Gert Verhulst van Studio 100. "Daarom is het belangrijk dat we een eigen locatie hebben, en dat we geen rekening moeten houden met de beschikbaarheid van de zaal. Als we dan zo'n zaal hebben, willen we die optimaal benutten, en daarom komen er ook andere voorstellingen. We maken dus ons eigen pop-up theater."

K3 en Sneeuwwitje

In het voorjaar van 2019 zal de jubileumshow van K3 opgevoerd worden in het pop-up theater in Puurs, en later volgt ook de musical Sneeuwwitje. "We willen de Studio 100-traditie van de sprookjesmusicals opnieuw opstarten", zegt Verhulst. "Het is meer dan 20 jaar geleden allemaal begonnen met Sneeuwwitje, en daarom willen we de musical nu opnieuw opvoeren, maar dan in een hedendaagse versie."

Voetbalveld wordt theaterzaal

Tot in maart van dit jaar was het gebouw in Puurs nog in gebruik als magazijn van kledingketen H&M. De volledige site, niet ver van het Fort van Breendonk, beslaat in totaal meer dan 40.000 m2. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie gebouwd, met een speelveld van 70 op 70 meter en 20 meter hoog. Het magazijn van het gebouw zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte, en er is ook een grote parking voorzien.

Studio 100 wou eerst een theaterzaal bouwen in een loods in de de haven van Antwerpen, maar de gemeente Beveren weigerde de vergunning omdat er te veel Sevesobedrijven (die gevaarlijke stoffen behandelen) in de buurt liggen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!