Tablet voor patiënten met chronische darmziekte

dinsdag 10 juli 2018 - 06:00
patiënt in het Imelda-ziekenhuis
Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden pakt uit met een Belgische primeur. Ze gaan patiënten met een chronische darmziekte digitaal opvolgen.

Tablet in de wachtzaal

Om een chronische darmziekte goed te behandelen, is het nodig om de patiënten strikt op te volgen. Ze krijgen daarom voortaan als ze in de wachtzaal zitten een tablet in de handen waarop ze een aantal vragen over hun toestand moeten beantwoorden. Dat gebeurt aan de hand van een standaard vragenlijst. 

Meer tijd voor patiënt

"Het grote voordeel is dat we op een gestandaardiseerde manier informatie gaan verzamelen. Die info komt rechtstreeks in het medisch dossier van de patiënt terecht", vertelt dokter Peter Bossuyt. "Zeker bij chronische ziekten is het belangrijk om op lange termijn informatie te verzamelen op een identieke manier. De extra tijd die vrijkomt tijdens een raadpleging is om de specifieke situatie van de patiënt beter te kunnen bespreken." 

Het is de bedoeling dat in de toekomst de patiënt vóór zijn bezoek aan de dokter de vragenlijst al thuis via de computer invult, als hij dat kan. Het systeem is door het Imeldaziekenhuis zelf ontwikkeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!