Voetbalclub Gooreind gaat drug- en alcoholgebruik binnen de club aanpakken: "Imagoprobleem"

vrijdag 24 januari 2020 - 12:10
Dylan Van Rooy
bovenaanzicht sportterreinen Gooreind
Foto: K. Gooreind V.V.
De plaatselijke voetbalclub van Gooreind, een deelgemeente van Wuustwezel, wil alcoholproblemen of drugsproblemen binnen de club tegengaan. "We kampen door opgeblazen geruchten onterecht met een slecht imago."

Het is de club menens om de drugs- en alcoholproblemen aan te pakken. "Onze club lijdt er imagoschade door", zegt Dries Ruts van voetbalclub Gooreind.

"Er doen geruchten de ronde dat er in onze club veel alcohol en drugs gebruikt wordt, maar dat klopt niet. Ja, we worden geconfronteerd met maatschappelijke problemen, maar die zijn bij ons niet groter dan ergens anders", aldus Ruts, die eraan toevoegt dat de club de problemen ook niet wil negeren.

Sportivos

In de zoektocht naar oplossingen is de club uitgekomen bij Sportivos, een preventietraject voor sportclubs. Met Sportivos proberen sportclubs problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen en als ze toch gebeuren, te beperken. Zo toont een sportclub dat ze begaan is met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Samen zorgen ze voor een veilige en gezellige clubomgeving.

Drugs én alcohol

"We willen niet alleen druggebruik aanpakken, maar ook sensibiliseren over alcohol", aldus Ruts. "Het is niet zo dat we de kantine alcoholvrij gaan maken, maar we willen wel dat iedereen zich bewust wordt van de gevaren van alcohol in het verkeer. Geen overbodige luxe met alle verplaatsingen in het achterhoofd."

"De volgende stap is voor maandag. Dan gaan we met iedereen samenzitten om te bekijken wat we kunnen doen. We willen van Gooreind een aantrekkelijke club maken. Zeker voor jonge kinderen, zodat ouders zonder vrees hun kinderen kunnen aansluiten." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!