Vrachtwagen lekt giftige stof na ongeval in Mol: Zuiderring al urenlang afgesloten

vrijdag 18 oktober 2019 - 16:26
Anneke Hermans
De vrachtwagen raakte betrokken bij een ongeval waarna hij een giftige stof begon te lekken.
Foto: VRT
In Mol is de hele Zuiderring afgesloten door een lekkende vrachtwagen. Ook het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. De gezondheid van de buurtbewoners is nooit in gevaar geweest, laat de burgemeester weten.

De vrachtwagen raakte betrokken bij een ongeval op de Postelsesteenweg in Mol. Na het ongeval reed de chauffeer verder, maar door een lek in de lading is er een giftige en brandbare stof vrijgekomen. Die ligt verspreid over enkele honderden meter op de Zuiderring.        

Enkele bewoners nog niet naar huis          

Uit voorzorg werd de Zuiderring en enkele omliggende straten afgesloten. Het gemeentelijk rampenplan werd tijdelijk afgekondigd en buurtbewoners moesten ramen en deuren gesloten houden. Enkele mensen die dicht bij het ongeval waren, werden naar het ziekenhuis gebracht. Daar waren drie politieagenten bij.

Meteen na het ongeval werden er luchtmetingen gedaan in de omgeving van de vrachtwagen. Daaruit blijkt dat er nooit een gevaar is geweest voor de volksgezondheid. De maatregelen werden uit voorzorg genomen. De perimeter werd ook verkleind. Enkel de bewoners van zo’n 35 huizen in de omliggende straten van de vrachtwagen, mogen nog niet naar huis. De brandweer is bezig met de weg weer schoon te maken.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!