Wat zijn de ouderdomskwaaltjes van Bart Peeters?

donderdag 14 november 2019 - 08:07
Dennis van den Buijs
Bart Peeters
Op 30 november wordt zanger-presentator-entertainer Bart Peeters 60 jaar oud. Een mijlpaal die hij viert met negen concerten in de Lotto Arena. "Ik heb er enorm veel zin in en omdat het een bijzondere moment is, mocht het wat geld kosten", zegt Bart Peeters op Radio 2 Antwerpen. Maar zal dat allemaal wel lukken? Voelt Bart zijn leeftijd al?

"Ik heb eigenlijk nog geen last van ouderdomskwaaltjes", zegt Bart Peeters in 'Start Je Dag' op Radio 2 Antwerpen. "Mijn vrienden zeggen wel eens: Bart, je hebt je innerlijke Leonard Cohen nog niet gevonden. Dat bedoelen ze niet zo positief. Ik ben nog steeds die spring-in-'t-veld. Jammer genoeg bestaan er geen cursussen om dat af te leren", lacht hij. Op 30 november wordt Bart Peeters 60. Dat viert de zanger met negen concerten in de Antwerpse Lotto Arena die allemaal zo goed als uitverkocht zijn.

"Ik ben een echte jojo"

"Wat ik wel merk is dat ik mijn nachtrust echt nodig heb. Een nachtje door doen of heel laat na een concert het vliegtuig nemen naar Marokko: vroeger draaiden we ons hand daar niet voor om. Nu heb ik mijn uurtjes slaap wel echt nodig", zegt Bart Peeters. "Ook alcohol heb ik sinds kort afgezworen. Het is niet goed voor je stem en ik je wordt er ook dik van. Ik ben namelijk een echte jojoër. Op korte tijd kan ik vijf kilogram bijkomen of verliezen. Ik sta nu heel scherp en ben maar wat blij dat ik dat gewicht niet mee moet torsen op het podium van de Lotto Arena."  

"Met de leeftijd word je ijdeler"

Voor de concertreeks in de Lotto Arena krijgt Bart de hulp van een pop-upkoor van 500 zangers. "Dat wordt werkelijk ongelofelijk! Technologisch en praktisch is dat een huzarenstukje om al die zangers op een podium te zetten en goed te laten klinken. Maar dat lukt wonderwel. Je kan bijna spreken van quadrofonie!" Bart en zijn band hebben er in elk geval heel veel zin in. "De laatste jaren kleden wij ons echt op. Noem het een soort van ijdelheid. Bij de try-outs zei ik bijvoorbeeld tegen onze bassist: 'Amaai Ivan, dat appelblauwzeegroene pak staat je heel goed", lacht Peeters. "Achter de schermen is het bij ons tegenwoordig de Flair meets Elle meets de Feeling", besluit Bart.

 

Bart bij Dennis & Sharon

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!