Werken op de Antwerpse Ring: “Blijf er tijdens de herfstvakantie zo veel mogelijk weg”

vrijdag 25 oktober 2019 - 15:38
Els Broekmans
foto van file op Antwerpse ring
foto: Radio 2
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat weten dat de herstellingswerken op de Antwerpse ring (R1) niet morgen maar pas zondagavond starten. De weersvoorspellingen laten niet toe om vanaf morgen de tijdelijke wegmarkeringen aan te brengen. De werken duren zes dagen en zeven nachten en zullen klaar zijn tegen zondagochtend 3 november om 5u.

Veel hinder

De werken op de Antwerpse Ring gaan uitgevoerd worden ter hoogte van Deurne. Er zullen vier rijstroken in de richting van Nederland afgesloten zijn. Het verkeer richting Nederland moet via tijdelijke doorsteken in de middenberm gedeeltelijk op de kant richting Antwerpen rijden. Zo zijn er drie rijstroken richting Nederland.
Het verkeer richting Gent krijgt ook drie rijstroken.
De op- en afrit Deurne worden afgesloten. Het verkeer komende van Gent moet de afrit Merksem nemen en het verkeer op de E313 wordt omgeleid via de rotonde van Wommelgem.
De aansluitingen van en naar de E313 blijven wel open.

Dringende herstelling

Begin vorig jaar raakte het wegdek ter hoogte van Deurne verzakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft toen de ergste schade op de drie rechterrijstroken meteen aangepakt door dat deel van de weg volledig op te breken en te vernieuwen.
Ook op de drie linkerrijstroken richting Nederland werd een verzakking vastgesteld, maar die was minder ernstig. Ondertussen blijkt dat ook in deze zone een herstelling nodig is.
Een oppervlakkige herstelling volstaat niet, de zwaarst beschadigde zone moet volledig verwijderd en vernieuwd.

Duur

De werken starten zondagavond om 20u en zullen 6 dagen en 7 nachten duren. Zondagochtend 3 november om 5u zou alles achter de rug moeten zijn. Er is in principe minder verkeer op de weg tijdens de herfstvakantie maar toch wordt grote hinder verwacht. Als je kan, vermijd je de omgeving beter!

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!