Zanger van Good Shape "Het leven na de showbizz ging met vallen en opstaan"

woensdag 22 mei 2019 - 08:30
Dennis van den Buijs
Good Shape - Take My Love
De Backstreet Boys brengen vanavond hun hits uit de jaren '90 in een goed gevuld Sportpaleis. Wat is er intussen gebeurd met de boysbands van bij ons? Radio 2 Antwerpen belde David Cantré die in 1994 doorbrak met Good Shape.

"Neen ik zit niet meer showbizz," zegt David Cantré in Start je Dag. "Ik ben al 17 jaar beroepsbrandweerman in Gent en daarnaast heb ik in 's Gravenwezel ook nog een decoratiezaak." In 1994 brak hij met zijn boysband Good Shape door met de hit 'Take My Love'. "We zijn eigenlijk vrij snel gestopt (in 1996 nvdr.) toen we nog populair waren en dat bleek niet  evident. Ik heb met vallen en opstaan terug grip moeten krijgen op de maatschappij." Vooral de constante confrontatie met mensen die David herkenden was lastig. "Ik had snel werk gevonden als gerant van een Mobistartwinkel. Iedereen vroeg me waarom we gestopt waren. Altijd hetzelfde antwoord moeten geven is niet zo fijn."

Aan 'Take My Love' verdien ik geen ene cent

David Cantré, zanger Good Shape

Heimwee naar 'Take My Love'

"Ik had misschien liever gehad dat 'Take My Love' niet zo succesvol was geworden," vertelt David vreemd genoeg. "Zelfs nu 25 jaar na de release wordt die plaat nog gespeeld.  Dat is toch bizar en bovendien bezorgt het me heimwee naar de tijd van toen." David bekent nog een pijnlijk detail over 'Take My Love'. "Ik verdien geen ene cent aan de royalties van die hit. In het begin zijn er zaken gebeurd waardoor mijn naam niet mee is opgenomen voor de royalties. Het was nochtans ons grootste succes."

Comeback?

Binnenkort is de hit 'Take My love' 25 jaar oud. Wil dat zeggen dat er een reünie van Good Shape aankomt? "We hebben de afgelopen jaren al een paar keer terug op een podium gestaan. Dat was telkens eenmalig op vraag van organisatoren. Je moet als band natuurlijk allemaal akkoord gaan,  maar als je het mij nu zou vragen dan wil ik direct een reünie. Niets eenmalig meer maar een mooi project om de komende tien jaar mee te spelen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!