Zomerkampen nu al bijna volzet: "Ouders schrijven hun kinderen steeds vroeger in"

dinsdag 7 januari 2020 - 08:09
Dennis van den Buijs
Dansende kinderen
Anna Earl via Unsplash
Er is nu al een stormloop op zomerkampen voor kinderen schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Ook bij de Antwerpse organisatie Amaj merken ze dat hun muziekkampen jaar na jaar sneller vol zitten. "Ouders schrijven hun kinderen steeds vroeger in", zegt Veerle Braem van Amaj op Radio 2 Antwerpen.

"Jaar na jaar zijn onze muziekkampen sneller volzet", zegt Veerle Braem van de Antwerpse organisatie Amaj in 'Start Je Dag'. "Bij ons starten de inschrijvingen op 1 november. Dat is vroeg maar veel ouders vragen ernaar. Tijdens de kerstvakantie hebben ook wij veel nieuwe inschrijvingen gekregen. We merken dat de vraag naar zomeropvang voor kleine kinderen stijgt. Ons aanbod is dan ook uitgebreider dan vroeger." 

Bijna volzet

Wil dat zeggen dat ouders nu al te laat zijn? "Voor de allerkleinsten van 4 tot 10 jaar zijn er bij Amaj nog maar een paar plaatsen deze zomer", aldus Braem. "Er is iets meer ruimte bij de kampen voor jongeren die al een instrument spelen. Al worden die ook elk jaar populairder." Voor ouders die te laat zijn, werkt Amaj met een wachtlijst.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!