Zwaar bewapende agenten van de speciale eenheden voortaan op de motor door de stad

woensdag 11 december 2019 - 12:35
Anneke Hermans
Twee agenten van het snelle responsteam demonstreren hoe ze voortaan te werk gaan
Foto: Radio 2
In Antwerpen kan je voortaan zwaar bewapende agenten op de motor zien. Ze maken deel uit van het snelle responsteam. De speciaal opgeleide agenten gaan patrouilleren op grote evenementen waar veel mensen zijn. “Ze kunnen overal tussendoor en zijn snel ter plaatse”, aldus hoofdcommissaris Jo De Geest.

Het snelle responsteam van de Antwerpse politie is uitgebreid. Het gaat om speciaal opgeleide agenten die patrouilleren met de motor op plaatsen waar veel mensen zijn, zoals bijvoorbeeld de kerstmarkt op de ‘ten miles’. De agenten zitten met twee op de motor. Ze hebben naast hun gewone uitrusting ook een stroomstootwapen en een geweer bij zich. Ze willen mensen met slechte bedoelingen afschrikken. Daarnaast komen ze ook in actie bij zwaar geweld.

Snel en overal

Nu verplaatsen de agenten van het snelle responsteam zich met de auto, maar dat is niet altijd praktisch. “We hebben in de stad heel wat maatregelen genomen om te verhinderen dat iemand met een voertuig op een grote mensenmassa kan inrijden”, zegt hoofdcommissaris De Geest van de Antwerpse politie. “Dat doen we nu al permanent op de Meir, waar betonblokken geplaatst zijn. Alleen kunnen onze politieauto’s daar nu ook moeilijk passeren. Vandaar dat we voor de motor kiezen. Ze kunnen overal door en zijn bovendien snel ter plaatse.”

Antwerpen is de mosterd gaan halen in Singapore. Daar rijden zulke motorteams al langer rond.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!