1971: Du = hit van het jaar

maandag 8 april 2019 - 12:00
Peter Maffay
In 1971 kreeg het liedje "Du" van Peter Maffay de eervolle vermelding van "hit van het jaar".

4 weken stond "Du" van Peter Maffay in 1971 op nummer 1 in de Radio 2 Top 30. Deze plakker was de debuutsingle van Peter Maffay. Hij nam het op in 1969 en werd een grote hit in Duitsland in 1970.
Een jaar later werd het opnieuw uitgebracht en werd ook een groot succes in de Benelux. "Du" werd één van de grootste hits uit de jaren 70.

Covers

In 1986 waagde André Hazes zich aan een cover van "Du". In 1994 was het de beurt aan David Hasselhoff.

Stevig

Het één-tegel-liedje "Du" is niet echt representatief voor het latere werk van Peter Maffay. Hij durft ook wel eens stevig aan zijn gitaar trekken. In 1979 ligt het album "Steppenwolf" in de winkel en maakt hem één van de grootste artiesten in Duitsland. Daarna ging het alleen maar beter. 
Er staan een aantal Duitse records op zijn naam. Het eerste voor het meeste aantal nummer 1-noteringen in de single-hitparade. Met het tweede stond Peter ook op de koppositie met 14 albums. Het derde Duitse record dat op zijn naam staat, is voor de meeste albums die meer dan een miljoen keer verkocht werden.
In totaal verkocht Maffay meer dan 40 miljoen platen. En hij blijft maar doorgaan.

Een goed hart

Peter Maffay is een geëngageerde artiest. Hij is een vredesactivist en op zijn boerderij in Mallorca bezorgt hij verwaarloosde kinderen een deugddoende vakantie. 
Voor zijn verdiensten aan de samenleving ontving hij verschillende eervolle vermeldingen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!