40 jaar Grease

zaterdag 16 juni 2018 - 07:00
Grease
Deze week is het 40 jaar geleden dat de film 'Grease' voor het eerst in de bioscoop werd getoond.

De film uit 1978 met Olivia Newton-John en John Travolta is gebaseerd op een gelijknamige theatermusical uit 1972.

In de jaren 50 komen op de Rydell High School de twee vakantieliefdes Sandy en Danny elkaar terug tegen. Sandy merkt dat Danny niet de romantische en lieve jongen is van de vakantie. Niemand verwacht dat de stoere Danny op het brave meisje Sandy zal vallen. Na een aantal spijtige vergissingen en misverstanden komt alles goed en leefden Sandy en Danny nog jaren lang en gelukkig.

Reünie in de maak?

En na 40 jaar wordt er blijkbaar aan groot evenement gewerkt. Een reünie, een vervolg op de film, een tournee, ... wie zal het zeggen. John Travolta en Olivia Newton-John laten in ieder geval nog niet in hun kaarten kijken.

Oscarnominatie

"Hopelessly Devoted to You", "Sandy", "Greased lightning" en "You're the one that I want" zijn de liedjes uit Grease die wekenlang in de Radio 2 Top 30 stonden.

Voor het liedje "Hopelessly Devoted to You" werd na de opnames van Grease nog een extra draaidag gepland. Omdat er in het contract van Olivia Newton-John stond dat ze in de film ook een 'solomoment' moest hebben. "Hopelessly Devoted to You" kwam niet uit de oorspronkelijke musical en werd speciaal voor de filmversie geschreven. Ondanks het feit dat de regisseur Randal Kleiser niet wild was van het liedje, kwam het zelfs in aanmerking voor een Oscarnominatie

Derde populairste film in jaren 70

De film Grease werd gedraaid met een budget van 6 miljoen dollar en bracht aan de kassa 395 miljoen dollar op. Grease was de meest succesvolle film in 1978. En staat op de derde plaats van de populairste films uit de jaren 70 na Star Wars en Jaws.

In 1982 werd het vervolg Grease 2 uitgebracht met Maxwell Caulfield en Michelle Pfeiffer in de hoofdrollen. Met minder succes.

Sasha & Davy

In 2007 kwam de theaterversie van Grease naar Vlaanderen. Danny en Sandy werden vertolkt door Davy Gilles en Sasha Rosen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!