5 medische fabeltjes ontmaskerd

zondag 14 juli 2019 - 09:00
Erewoord, dit zijn geen aprilvissen. Wél medische feiten gecheckt door onze Dokter Devroey.

Je mag niet gaan zwemmen na het eten

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs hiervoor. Na een copieuze maaltijd is het waarschijnlijk niet het beste idee om intensief te sporten, maar als je een lichte maaltijd hebt gegeten, is er geen reden om uit het zwembad te blijven. 

Van je vingers kraken, krijg je reuma

In het slechtste geval kan je het kraakbeen van je gewrichten een beetje beschadigen, maar reuma ga je er niet van krijgen. Het kraken dat je hoort, is de lucht die verspringt in je gewrichten.

Je krijgt het warm van een shotje alcohol

Alcohol drinken zet je bloedvaten open en daardoor krijg je het inderdaad warmer, maar het effect is maar tijdelijk. Je gaat namelijk veel sneller afkoelen. Je trekt dus beter een extra trui aan! 

Als je het haar van je benen scheert, komt het dikker terug

Als je het haar op je benen wat laat groeien, gaat het na een tijdje ontkleuren en dunner lijken. Nadat je het scheert komt er haar terug dat nog niet ontkleurd is, waardoor het dikker lijkt. Het is dus een optische illusie!

Hoe groter de handen, hoe groter de penis

Het klopt in zekere mate, want alles aan je lichaam is in proportie. Je kan het niet tot op de centimeter vergelijken, maar hoe groter iemand is, hoe groter ook zijn handen, voeten, enzovoort zullen zijn. Al zijn er natuurlijk ook uitzonderingen, het is geen exacte wetenschap.  

Bekijk het volledige gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!