5 tips om je studerende kinderen te helpen ontspannen

dinsdag 1 juni 2021 - 16:30
Pexels
De examenperiode is een stressvolle tijd voor studenten. Als je thuis met studerende kinderen zit, kunnen de gemoederen wel eens verhit raken. Maar hoe kan je je kind nu helpen ontspannen? Wij geven vijf tips.

Ga samen een luchtje scheppen

Tijdens het studeren zit je kind een hele dag stil op een stoel. Even naar buiten gaan en een korte wandeling maken is dus de ideale manier om het hoofd te laten rusten. Heb je een hond? Neem hem dan mee! Dan heb je meteen dubbele ontspanning. Want wie wordt nu niet gelukkig van zijn huisdier?

Laat je kind mediteren

Sommige mensen zweren bij meditatie, anderen vinden het dan weer te zweverig. Maar het helpt wel je lichaam tot rust te komen. Uit een onderzoek van de Columbia-universiteit blijkt dat meditatie stress kan verlagen en dat je focus, concentratie en geheugen verbetert. Allemaal eigenschappen die een goede student nodig heeft. Het is het proberen waard, toch?

Kook samen een gezonde maaltijd

Hiermee kan je het nuttige aan het aangename koppelen. Je kan voor ontspanning zorgen en je hebt meteen eten op tafel. Kies voor een gezond gerecht zoals dit: 

Ga samen sporten

Sporten is niet alleen goed om je hoofd even leeg te maken. Het vermindert ook stressklachten. Terwijl je sport, komen er verschillende hormonen vrij zoals serotonine. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je innerlijke rust vindt en dat je beter kan slapen. Loop dus samen een rondje, dans rond de salontafel of neem een boksbal en sla alle frustraties eruit.

Plan een rustgevende avondactiviteit

Om goed te kunnen studeren, is een goede nachtrust essentieel. Als je een nachtje goed slaapt, lukt het studeren de volgende dag veel beter. Het is een vicieuze cirkel. Door stress slaap je slechter, maar door een slechte nachtrust krijg je ook extra stress. Zorg dus voor een rustgevende avondactiviteit waardoor jouw student goed in slaap kan vallen. Vul bijvoorbeeld een warm bad en doe er wat geurolie bij of drink samen een kop rustgevende thee.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!