7 makkelijke cocktails om zelf te maken
radio2 kerst
di 27 dec. - 2:20
Madeira + Ginger ale
Om deze lekkere cocktail te maken, meng je:
- 50ml Madeira (The Madeira Collection)
- Top met Fever Tree Ginger-Ale
Met dat korte lijstje ingrediënten maak je een heerlijke cocktail in no time.
Sherry tonic
- 50ml Fino Sherry (Tio Pepe)
- Top met Fever Tree Tonic
En die gemakkelijke cocktails zien er zo uit...
Porto tonic
- 50ml Porto (Graham’s Blend N°5)
- Top met Fever Tree Ginger-Ale
- Optioneel: 1 theelepel Creme De Cassis voor een mooi kleurtje
Bamboo (Stuart’s 1904 gerecht)
Heb je zin in een heerlijke klassieke cocktail?
- 60ml Fino Sherry
- 30ml Martini Rubino
"Stir" (héél zachtjes roeren met een lepel) de ingrediënten over ijs en in een voorgekoeld martiniglas gieten. Je kan de glazen voorkoelen door ze, voor je gasten komen, in de vriezer te zetten.
Chrysantemum (1930 The Savoy Cocktail Book)
- 50ml Martini Dry Vermouth
- 20ml Benedictine D.O.M.
- 2d absinthe
De 'd' staat voor dashes. Een dash is ongeveer 1/8e van een theelepel: een klein beetje dus!
Daarna moet je het mengsel "stirren” over ijs en in een voorgekoeld martini glass gieten.
Espresso Martini
De espresso martini is een ideale cocktail voor na je maaltijd.
- 50ml Grey Goose Vodka
- 15ml Suikersiroop
- 15ml koffielikeur (kahlua bijvoorbeeld)
- 30ml Espresso
Goed shaken en serveren in een martiniglas.
Dry Martini
- 60ml Bombay Gin
- 15ml Martini Extra Dry
- 2d Orange Bitters
“Stirren” over ijs en in een voorgekoeld martini glass gieten
Zin in meer? Volg dan Bar Ran op Instagram.