9 tips om goedkoper te winkelen

maandag 2 maart 2020 - 11:56
Supermarkt
Getty Images
Wat geeft het een fijn gevoel om bij het buitenstappen van de supermarkt te zien hoeveel euro’s je hebt uitgespaard met een volle klantenkaart of met bonnen die je vond in de brievenbus! Vanaf nu is dat buiten Colruyt gerekend. Ze zijn het zogenaamde ‘extreme couponing’ beu, klanten die naar de kassa stappen met enorm veel kortingsbonnen tegelijk. Daarom heeft Colruyt nu een nieuwe regel.

Sommigen mensen zien het bijna als een sport. Zo veel mogelijk bonnen sparen om zo groot mogelijke kortingen te krijgen aan de kassa, of ook wel ‘promojagen’. Dit kan soms extreme vormen aannemen en daarom heeft Colruyt een nieuwe regel. Per product mag je maximaal vijf bonnen gebruiken. Dat geldt niet alleen in Colruyt zelf, maar ook in alle andere Colruytwinkels: Okay, Bio-planet, Collect & go en Spar. Jij staat waarschijnlijk niet elke dag met vijf bonnen per product aan de kassa, de meeste klanten zullen hier dus niet over struikelen. Hoe winkel ook jij goedkoper? Dit zijn 9 tips! 

Eet je niet ziek

Gebeurt het niet heel vaak dat je een rotte tomaat of een andere groente in je koelkast vindt? Je kan natuurlijk méér eten zodat niets slecht wordt, maar je kan ook gewoon minder kopen.

Stel een weekmenu op. Zo weet je exact wat je moet kopen en is tegen het einde van de week ook alles netjes op.

Winkel gestructureerd

Maak lijstjes met de ingrediënten van je weekmenu, wandel door je supermarkt en streep af. Zo koop je geen onnodige dingen die kunnen bederven.

 

 

Ga nooit hongerig winkelen!

Niet goed voor de lijn, want je grijpt naar alles wat je ook maar grijpen kan, en dat dus zeker niet goed voor je portemonnee.

Kies

Elke supermarkt heeft voor- of nadelen. Bij de ene zijn de huisproducten goedkoper dan bij de andere, maar dan kun je bij die andere wel meer kortingsbonnen gebruiken of heb je nog een volle klantenkaart. Maak een juiste keuze.

Soloboodschapper

Ook jij weet hoe gezellig het is om met z’n tweeën te winkelen en samen te dromen over wat je die avond gaat klaarmaken. Als je met twee naar de winkel gaat, belanden er heel veel onnodige dingen in de kar. Want ‘oh ja, heb jij dit ooit al geproefd?’. Probeer ook zo weinig mogelijk met je kids naar de winkel te gaan. Je kan niet altijd nee zeggen tegen hun lieve puppy-oogjes.

 

Van het huis!

Buk jij je regelmatig in de supermarkt? Dat moet je eens doen! Onderaan in de rekken staat vaak het huismerk of wit product. Veel goedkoper en toch zijn witte producten vaak even goed.

Zaterdag

Op zondag zijn de winkels vaak dicht, dat wil zeggen dat je op zaterdag heel wat goedkope etenswaren op de kop kan tikken. De winkels moeten leeg, zodat er geen eten slecht wordt. Passeer zeker eens langs de snelverkoop!

Seizoenen

Koop seizoensproducten in het juiste seizoen. Aardbeien in de winter kopen bijvoorbeeld, is geen slimme zet. Ze zijn duurder en ook qua smaak niet top. Ook liggen seizoensproducten vaak in grotere hoeveelheden in de winkel, je hoeft dus maar te kiezen!

Ben jij een promojager?

Hou de laatste promo’s en acties in het oog, maar laat je zeker ook niet verleiden tot teveel promo’s. Heb je het echt nodig?

De ene tip is al wat makkelijker toe te passen dan de andere, al zal je volgende keer in de supermarkt toch iets minder uit geven!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!