Acteur Kürt Rogiers uit Familie: "We hebben 1 collega mogen kiezen om daarmee close te zijn set. Die zit dan ook in mijn bubbel"

vrijdag 22 mei 2020 - 16:28
Kürt Rogiers
Goed nieuws voor de fans van Familie: ondanks de social distancing is er een oplossing gevonden, zodat er nog hevig kan gekust en geknuffeld worden op de set. Acteur Kürt Rogiers gaf tekst en uitleg aan David Van Ooteghem in 'Spits'.

Een collega in plaats van een vriend

Kürt Rogiers: "Laat nu net dat het grote misverstand zijn. Echt kussen gaan we niet doen. In onze bubbel, volgens de regel van 4, zetten we daar nu een collega in plaats van een vriend. Daardoor kunnen we tijdens de opnames dichter bij elkaar komen dan de 1,5 meter. We hebben 1 acteur/collega mogen kiezen om daarmee close te zijn op de set. Na advies van de virologen hebben we voor deze manier van werken groen licht gekregen. De productieploeg van Familie vroeg ons ook om dit onderwerp te bespreken met onze partners, want het heeft privé ook wel wat gevolgen. De 5 koppels in Familie hebben met hun partner gepraat en die hebben allemaal een 'go' gegeven."

Privébubbel

Kürt Rogiers stelt de vrienden en de familie gerust. "Ik had mijn privébubbel nog niet eerder uitgebreid. Ik heb veel vrienden en familie, en zodoende wisten we niet wie te kiezen. Als ik dan 5 dagen in de week met mijn collega Sandrine André op de set sta en bang moet zijn om te dicht te komen, dan is het beter dat ik deze periode een bubbel met haar heb en zij met mij. Als er nog een versoepeling komt, als de curve blijft dalen, dan kies ik voor de vrienden of de familie." 

Goedgekeurd door Marc Van Ranst

"Heel veel maatregelen dragen wij hoog in het vaandel. We gaan niet meteen met onze oudere acteurs werken en de crew draagt mondmaskers. We zetten de 5 koppels van Familie onder een stolp die onze bubbel wordt en Marc Van Ranst was gecharmeerd door die oplossing." besluit Kürt Rogiers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!