Alex Callier vanuit Nederland: "Het meest exotische dat ik hier al gegeten heb is 'kapsalon'!"
za 15 mei - 7:51
Alex, Geike en Raymond van Hooverphonic zijn vorige zaterdag al naar Nederland vertrokken. Wat er gezegd en geschreven wordt over de repetities probeert Alex niet al te veel te volgen: "We zitten hier in onze bubbel. Wij proberen gewoon bezig te zijn met waar we bezig mee moeten zijn: een goede performance."
90 procent
Er komen nog wat aanpassingen in de act, vooral in de manier waarop het optreden in beeld wordt gebracht. "Er zijn nog bepaalde shots die beter kunnen, vinden we. Wat shots die closer op Geike moeten, om het emotioneler te maken", vertelt hij. "Ik begin met m'n handen op de piano, het licht was nu nog net wat te laat aan. Ik denk dat we technisch aan 90 procent zitten en we willen naar 100 procent! Dat maakt de gemiddelde mens niet veel uit, maar als je het allemaal optelt kan het wel impact hebben."
Over z'n kapsel is de laatste tijd al heel wat te doen geweest. "Is het zo apart, mijn kapsel? Het is toch een gewoon klassiek mannenkapsel?", meent Alex. "Ik heb dit kapsel vroeger al eens gehad! Het is niet nieuw."
'Kapsalon'
Over het hotel is Alex tevreden: "Ik slaap hier wel goed. De ergste nachtmerrie, is de Nederlandse delegatie die hier binnenkwam. Voor ze er waren was het hier rustig, en nu is de rust weg. Sindsdien is er elke nacht iemand die z'n kamer aan het verbouwen is boven ons. Maar ik kan er gelukkig goed tegen. Ik val makkelijk in slaap."
En of het eten lekker is? "Het meest exotische dat ik hier al gegeten heb is 'kapsalon'. Dat is blijkbaar een populair gerecht in Nederland. Dat is shoarma met friet, kaas, sla... maar ik heb het wat aangepast. Ik at shoarma in een broodje met sla, dat was best lekker. En gisteren hebben we 'fruits de mer' gegeten!"
Alex Callier