Angèle is de grote winnares van de dertiende editie van de MIA's

donderdag 6 februari 2020 - 22:30
Angele
Tijdens de MIA's mocht Angèle uitgebreid feest vieren, ze won 5 awards op de MIA's.

5 keer Angèle

Op donderdag 6 februari waren alle ogen en oren gericht op Paleis 12 in Brussel. Daar werden voor de dertiende keer de Music Industry Awards uitgereikt. Het werd een feest voor de hele muzieksector en de liefhebbers van alle muziekgenres.
De grote winnares van de avond was Angèle. Deze Brusselse zangeres won vijf MIA's. Op haar schouw staan de awards voor 'Beste pop', 'Beste solovrouw', 'Live act', 'Beste videoclip' en 'Hit van het jaar'. Deze laatste won ze voor het liedje 'Tout oublier'. Haar awards zal ze later nog eens moeten ophalen, want de zangeres kon er niet bij zijn in Brussel, omdat ze een concert had in Nantes.
 

Niels Destadsbader, de grote overwinnaar van de vorige editie, won twee MIA's voor 'Beste soloman' en 'Beste Nederlandstalig'. Ook de groep Balthazar ging met twee MIA's naar huis. Eéntje voor 'Beste alternative' en eentje voor 'Beste auteur/componist'.

Willy Sommers

Willy Sommers kwam recht uit het ziekenhuis om op het podium de MIA voor 'Beste Vlaams populair' in ontvangst te nemen. Ook Koen en Kris Wauters van Clouseau waren heel blij met de award voor 'Beste groep'.
Net zoals bij Radio 2 Zomerhit was de award voor 'Beste doorbraak' gereserveerd voor IBE.
De andere gelukkigen waren Lost Frequencies voor 'Beste album', Compact Disk Dummies voor 'Beste dance', Tourist LeMC voor 'Beste urban', Charlotte Adigéry voor 'Beste artwork', Stef Kamil Carlens voor 'Beste muzikant' en Stephen en David Dewaele voor 'Beste producer'.

Lifetime Achievement Awards

In de formidabele show werden er ook twee MIA's buiten categorie uitgereikt. Ultratop, de organisatie van de Belgische hitlijsten, kreeg de MIA voor de 'Sector Lifetime Achievement' en Arno Hintjens mag in zijn trofeeënkast de MIA voor 'Lifetime Achievement' zetten.

Schoon volk

Steven Van Herreweghe presenteerde de MIA's in Paleis 12. Hij kreeg daarbij de assistentie van Eva De Roo die de sectorawards voor haar rekening nam. Siska Schoeters en Nora Gharib brachten verslag uit vanop de rode loper en zagen veel schoon volk passeren.

Optredens

Tijdens de MIA's werd er ook opgetreden door Balthazar, Clouseau, IBE, Arno, Balthazar, Laura Tesoro, Lost Frequencies, Tourist LeMC, Niels Destadsbader en Zwangere Guy.

Spijtig

Brusselse rapkoning Zwangere Guy, genomineerd in zeven categorieën, kon helaas geen prijzen mee naar huis nemen. Zijn stads- en genregenoot Brihang kon zijn zes nominaties evenmin verzilveren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!