Artiest Jérémie Vrielinck komt net zoals Niels Destadsbader uit Deerlijk: "Er zit daar duidelijk iets in het water"

dinsdag 9 november 2021 - 13:49
Jérémie Vrielynck
Radio 2
Het gaat de nieuwe jonge muzikale god Jérémie Vrielynck voor de wind. Hij staat al 1 jaar ononderbroken in de Vlaamse Top 30. Voor zijn jongste single 'Tot er niets meer overblijft' mocht hij op de koffie bij Anja Daems in De Madammen.

Het water van Deerlijk

Er hangt bij Anja Daems een poster met Jérémie Vrielynck aan de muur. Het is een grote foto van de Ketnet-musical Kadanza, waarin de 14-jarige Jérémie 7 jaar geleden in meespeelde. "Daar is het allemaal begonnen. Ik mocht daar de hoofdrol van Jasper spelen." Net zoals onze Niels Destadsbader komt Jérémie Vrielynck ook uit Deerlijk. "Ik heb geen idee wat er daar in het water zit. We kennen elkaar. We hebben niet samen op de muziekschool gezeten, omdat er een duidelijk leeftijdsverschil is. Niels is 12 jaar ouder."

Fulltime met muziek bezig

Jérémie is fulltime bezig met muziek. "Ik speel mee in de musical '40-45' van Studio 100. Ik acteer en maak ook muziek voor mij en andere artiesten, zoals Wim Soutaer. Ik studeer ook nog aan het Conservatorium in Brussel. Dit jaar ben ik afgestudeerd aan de musicalafdeling."

Veel vrouwen in lingerie

'Tot er niets meer overblijft' is de nieuwe single van Jérémie Vrielynck. In de clip zag Anja Daems veel vrouwen in lingerie. "Elke man vindt dat vrij aantrekkelijk. (lacht) Ik vind het tof om telkens een professionele videoclip te draaien. Daarbij laat ik mij graag inspireren door mijn grote voorbeelden Sean Mendez, Michael Jackson en Justin Bieber. Hun vroegere clips zijn voor mij een inspiratiebron."
De nieuwe single heeft Jérémie helemaal alleen aangepakt. "Ik heb het liedje samen met mijn 2 goede vrienden Timo Descamps en Sjoerd de Vries geschreven. De rest heb ik allemaal zelf gedaan. Alle instrumenten heb ik gespeeld. Drums, gitaar, bas, piano, sax, trompet en zingen deed ik ook nog." Waarover gaat 'Tot er niets meer overblijft'? "Het gaat over de liefde en daarbij probeer ik alle clichés te vermijden. Maar dat is niet gemakkelijk (lacht)."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!