Bart Peeters leest nieuwjaarsbrief voor mama Suz: "Liefste mama, dat je mag leven als een godin in Lier!"

woensdag 12 januari 2022 - 10:28
Foto Radio 2
Bart Peeters schreef samen met Joris Hessels een nieuwjaarsbrief voor zijn moeder, Suz. En nog leuker, mama Suz was er zelf live bij! Bekijk hier het ontroerende moment.

Vroeger waren nieuwjaarsbrieven ernstiger

"Het is lang geleden dat ik nog een nieuwsbrief heb geschreven. Als ik het mij goed herinner deden we dat tot ons twaalfde. Die brieven waren bovendien vrij ernstig van inslag. De kleinkinderen durven daar tegenwoordig leuke rijmpjes in verwerken, maar in onze tijd waren die brieven echt wel serieus."

"Hugo Matthysen zegt altijd dat ik de koning ben van de familiefeestenliedjes. En dat is ook een beetje zo, moet ik toegeven. Dus ja, als er een oma 80 werd, had ik direct een tekstje op rijm klaar met voldoende punch lines, voldoende onnozeliteiten. Ik giet die tekstjes niet zo vaak in liedjes, al moet ik toegeven dat sommige van mijn nummers gewoon huis- tuin en keukennummers zijn zoals 'Heist aan zee'. Dat is het verhaal van een dagje aan zee. Het is allemaal waar. Maar dat is zeker niet altijd het geval."

Brieven aan de wereld?

Zijn mijn liedjes dan brieven aan de wereld? "Dat zou heel pretentieus zijn, want dat zou betekenen dat een liedje de wereld kan veranderen. Liedjes zijn meestal dingen waarover je nadenkt en waarin je probeert om dagelijkse dingen te verbinden met iets groots. Neem nu 'Brood voor morgenvroeg', dat is geen grote brief aan de wereld. Het is zoals een huisvader kijkt naar de wereld waarin hij leeft." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!