Belle Perez werd ooit bijna neergebliksemd en de trofee van Def Dames Dope staat op het toilet: zijn deze Zomerhitverhalen waar of niet waar?

zaterdag 1 augustus 2020 - 12:08
Er doen heel wat wilde verhalen de ronde over Radio 2 Zomerhit. Maar zijn ze allemaal wel waar? David Van Ooteghem zoekt het uit in 'Radio 2 Zomerhit, de Strafste Verhalen'.

Toen Gérard Lenorman in 1988 te gast was op Zomerhit als internationale artiest, is hij blijven slapen bij Luc Appermont en Bart Kaëll. Gerard heeft zelfs confituur helpen maken van de pruimen van Bart!

Waar!

"Het klikte heel goed tussen de echtgenote van Gérard en Bart", vertelt Luc Appermont. "Na een gezamenlijk optreden hadden we hen aangeboden om bij ons te blijven logeren als ze nog eens in België waren. En zo geschiedde! De dag na Zomerhit ging Bart van zijn mirabellen uit de tuin confituur maken. Gérard had daar een goed recept voor en heeft geholpen in de keuken."

Eén van de winnaars van Zomerhit in de jaren 80 zou later een bordeel begonnen zijn.

Niet waar!

"Eén van de winnaars had een relatie met een jongedame wiens ouders een soort discotheek hadden”, vertelt Luc. "Daar kwamen ook wel eens mensen langs die een rendez-vous hadden. Ik denk dat zo die roddel ontstaan is. Die zanger had daar zelfs helemaal niets mee te maken."

De Zomerhittrofee van Def Dames Dope wordt tegenwoordig gebruikt als toiletpapierhouder.

Niet waar!

"Wij hadden een heel plan uitgewerkt en zouden de trofee elke maand doorgeven zodat iedereen ervan kon genieten", vertelt zangeres Larisse Ceulemans. "Geen idee waar die trofee nu is. Het werd meegenomen door onze toenmalige manager en we hebben het nooit meer gezien!"

Bekijk hieronder het gesprek met Larissa van Def Dames Dope

Belle Perez werd ooit bijna neergebliksemd op het podium van Radio 2 Zomerhit!

Waar!

"Als winnares mocht ik de tweede keer mijn nummer brengen", vertelt Belle. "Het weer was al de hele dag twijfelachtig. Middenin dat nummer gaat ineens de hemel open en begint het te regenen dat het geen naam heeft. Ik was echt bang dat ik neergebliksemd zou worden. 'Ave Maria' was dan wel een toepasselijk nummer geweest! (lacht) Alle techniek is toen uitgevallen en ik heb mijn nummer niet kunnen afmaken." Gelukkig bleef iedereen ongedeerd.

"Dat waren altijd drukke zomers. We deden vaak drie, vier optredens per dag. Dat betekende ook drie, vier outfits voor mij en mijn dansers. Het gebeurde dan wel eens dat er een topje uit het raam van de auto gehangen werd om te kunnen drogen terwijl we naar het volgende optreden reden!" Geen wonder dat er zo'n wilde verhalen bestaan over Radio 2 Zomerhit!

De toenmalige baas van Radio 2 heeft in 1996 de Spice Girls laten afbellen omdat hij dacht dat er geen publiek voor zou zijn.

Waar!

"Ik heb niet veel stommiteiten in mijn leven begaan, maar dit is er toch eentje van", vertelt Zomerhit-encyclopedie Johan Van Achte. "Ik kreeg van de platenfirma de aanbieding om de Spice Girls naar Zomerhit te laten komen. Oftewel gingen ze naar een televisieopname. Ik had toen niet zo’n fantastische band met mijn baas en had geen zin in een eindeloze discussie met hem. Dus toen heb ik gezegd: laat ze maar naar televisie gaan. Dat had ik nooit mogen doen. Ze hadden toen nog maar één hit, maar we weten allemaal wat een supersterren dat geworden zijn." En zo kwamen ze terecht in het televisieprogramma van Johan Verstreken.

Bekijk hieronder het gesprek met Johan Verstreken, live vanuit Spanje!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!