Ben Wolf zingt 'Now you know' en 'Mia' van Gorky

woensdag 21 april 2021 - 07:00
Ben Wolf
Radio 2
Een tijdje geleden zat Ben Wolf nog op de universiteit, voorbestemd om dokter te worden. Na de dood van zijn beste vriend gooide hij zijn leven helemaal om en ging hij zich focussen op de muziek. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij zijn jongste single 'Now you know' en in het kader van De Eregalerij zijn cover van 'Mia' van Gorky.

'Now you know'

In 'Radio 2 Bene Bene' zijn we getuige van het radiodebuut van Ben Wolf. Hij brengt 'Now you know'. "Het is wel fijn dat ik 'Now you know' live mag komen brengen hier bij 'Radio 2 Bene Bene'. Natuurlijk ben ik zenuwachtig, maar dat zijn eerder positieve zenuwen. Ik zou het vreemd vinden als ik niet zenuwachtig was. Het gaat momenteel allemaal heel snel voor mij. Tot vorig jaar heb ik geneeskunde gestudeerd. Iets meer dan een jaar geleden heb ik voor de eerste keer voor publiek gespeeld op een open-mic van de universiteit. Dat heeft me deels doen beseffen dat ik voor de muziek wou gaan. Plots haalde ik zoveel voldoening uit het schrijven van songs en daar moest ik gewoon in verder gaan. In volle coronatijden heb ik dan beslist om voor de muziek te gaan. Voor mij was het niet echt een keuze, maar eerder een vorm van therapie.

Veelschrijver

Ben Wolf is momenteel bezig aan zijn album, dat een vervolg wordt op de EP. "Op dit moment heb ik al 140 songs liggen. Ik kan wel zeggen dat de lockdown voor mij een enorm productieve ervaring was. (Lacht) We zitten goed op schema ook. Ik heb net mijn eerste EP uitgebracht en die liedjes gaan allemaal over mijn persoonlijke ontwikkeling. Momenteel ben ik bezig aan het album en ook dat zal gaan over mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. De EP is eigenlijk een voorsmaakje van wat het album zal zijn." 

Momenteel doe ik het solo, maar in de toekomst komt er misschien wel een band als ik daar de juiste mensen voor vind.

Ben Wolf

Ben Wolf met band?

Momenteel doet Ben Wolf alles nog solo, maar op termijn komt er misschien wel een band. "Alles is nog zo nieuw op dit moment. Momenteel doe ik het solo, maar in de toekomst komt er misschien wel een band als ik daar de juiste mensen voor vind. Mijn producer begon daar vorige week plots over, maar ik ben nog een beetje aan het zoeken naar hoe ik het juist allemaal wil."

20 jaar Eregalerij 

Ben Wolf heeft een aantal jaren van zijn jeugd in Engeland doorgebracht. De Eregalerij zegt hem dus niet veel. "Ik moet bekennen dat ik nog nooit van De Eregalerij had gehoord. Omdat ik veel tijd in Engeland heb doorgebracht, ben ik een beetje onwetend. Toen ze me vroegen om een cover te brengen van een nummer uit De Eregalerij heb ik meteen gevraagd of ik geen Engelse vertaling mocht maken van een liedje. Ik voel me niet zo comfortabel in het Nederlands en spreek beter Engels dus ik heb 'Mia' van Gorky vertaald en er een eigen versie van gemaakt. 'Mia' sprak me het meest aan omdat het zo teder is. Het verhaal van Gorky die zegt dat iedereen een gids nodig heeft, is heel herkenbaar omdat veel mensen zich in deze tijden een beetje verloren voelen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!