Bent Van Looy covert 'Twee meisjes' van Raymond van het Groenewoud

maandag 16 november 2020 - 11:35
Voor 'Het jaar van Raymond' vraagt Radio 2 elke maand aan een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond van het Groenewoud. Na Bart Herman, Paul Michiels, Bart Kaëll, Yevgueni, Bart Peeters en Laura Tesoro, wilde ook Bent Van Looy heel graag een nummer van Raymond onder handen nemen. En tot zijn verbazing was 'Twee meisjes' nog beschikbaar.

Bent heeft zelf 2 meisjes: Harper (6) en Tosca (bijna een jaar). Zij krijgen ook een hoofdrol in de videoclip van Bents cover. "Was de clip er eerst of het nummer, vroeg ik me bijna af," reageerde Raymond.

Het is een prachtig nummer. Ik hou enorm van akkoorden, en dat lied is helemaal gebaseerd op die mooie akkoorden.

Bent Van Looy

Raymond was erg gecharmeerd door de originele twist van Bent. "Ik vind het heel mooi, omdat het zo feeëriek is. Daar heb ik echt van genoten. Dat is het grote verschil met de eigen versie, en ik hengel natuurlijk naar de verschillen. (lacht) Ik vind de klanken heel mooi en de verrassing op het einde is ook echt leuk."

Het nummer eindigt met een instrumentale outro van 'Le Clan Des Siciliens' van Ennio Morricone"Toen ik het nummer herbeluisterde om eraan te werken, hoorde dat ik nummer plots. Die akkoorden komen wonderwel overeen", aldus Bent.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!