Billie Eilish heeft weer een hit te pakken en zingt alsof ze naast je staat

maandag 30 maart 2020 - 09:29
Billie Eilish
JIm Dyson
De Amerikaanse zangeres Billie Eilish pakt uit een speciale audiotechnologie voor het liedje 'Ilomilo'. Het lijkt alsof ze naast en achter jouw oren staat te zingen.

8D-audio

Billie Eilish heeft terug een hit te pakken. "Niets ongewoon" hoor ik jou denken en dat klopt, maar nu heeft ze een speciale techniek gebruikt om het liedje 'Ilomilo' te beluisteren. Kenners noemen het de 8D-audio. Waarvoor de 8 staat, weet niemand, maar het klinkt goed. Techneuten noemen het ook binaural audio.
De 8D-technologie zorgt ervoor dat het geluid echt overal is. Het lijkt alsof de muziek ergens achter je vandaan komt en het niet meer via je hoofdtelefoon naar binnen komt.

Dummy hoofd

Belangrijk is dus dat je het liedje met een hoofdtelefoon beluistert. Het lijkt of Billie Eilish tijdens 'Ilomilo' naast je staat te zingen. Bij de opname van het liedje wordt in een dummy hoofd telkens twee microfoons per oor geplaatst. Door het signaal van die twee microfoons weer te geven in een hoofdtelefoon, krijg je als luisteraar het gevoel dat je in de ruimte aanwezig bent. 
Wie het liedje beluistert via gewone luidsprekers, mist het effect waarbij de zingende artiest rond jou staat.

Twitter

Het is niet onlogisch dat dit liedje met deze techniek een grote hit is. Jongeren, die het belangrijkste doelpubliek van Billie Eilish zijn, beluisteren hun muziek vaak met hoofdtelefoons.  
Haar fans schrijven op Twitter dat de remix klinkt alsof Eilish naast je staat. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!