Billie Eilish is de jongste 'Vrouw van het Jaar': "Ze laat een onuitwisbare indruk na op de wereldwijde culturele tijdsgeest."

dinsdag 26 november 2019 - 12:19
Billie Eilish
Jim Dyson
Een dag na haar overwinning tijdens de American Music Awards mag Billie Eillish zich opmaken voor een nieuwe award: 'Vrouw van het Jaar'.

Onuitwisbare indruk

Het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard eert elk jaar verdienstelijke artiesten. In december mogen de gelukkigen hun award komen afhalen. Dit jaar heeft Billie Eilish prijs. Net vóór haar achttiende verjaardag krijgt ze de trofee voor 'Vrouw van het jaar'. Ze is daarmee de jongste artieste die dit ontvangt. In het juryrapport staat dat ze een onuitwisbare indruk nalaat op de wereldwijde culturele tijdsgeest.

Ze laat een onuitwisbare indruk na op de wereldwijde culturele tijdsgeest.

Billboard

Vrouw van het jaar

Met de award 'Vrouw van het Jaar' brengt Billboard een ode aan de vrouwen in de muzieksector die een belangrijke bijdrage aan de muziek industrie geleverd hebben. En die een inspiratie zijn voor andere vrouwen.
De voorgaande jaren waren onder meer Taylor Swift, Lady Gaga, Selena Gomez, Nicki Minaj en Ariana Grande de laureaten van deze prijs.

Rock Werchter

Billie Eilish debuteerde in 2016 met het liedje 'Six feet under'. Deze zomer stond ze op het podium van Rock Werchter. Daar zong Eilish onder meer haar hitsingles 'Bad guy' en 'Bury a friend' uit haar debuutalbum 'When we all fall asleep, where do we go?'.
In Amerika was ze de eerste na 2000 geboren artiest die de eerste plaats in de hitlijsten behaalde.

Grammy Awards

Recent werd bekend gemaakt dat Billie Eilish zes keer genomineerd is voor de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. Ze komt in aanmerking voor het 'Beste album', 'Beste lied', 'Beste nieuwe artiest', 'Opname van het jaar', 'Beste gezongen popalbum' en 'Beste pop-uitvoering solo'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!