Bodo Staiger, zanger van Rheingold, is overleden

woensdag 11 december 2019 - 13:26
Rheingold
De Duitse zanger Bodo Staiger is niet meer. Hij werd 70 jaar.

Dreiklangsdimensionen

We moeten terug afscheid nemen van een artiest. Bodo Staiger was de zanger van de Duitse groep Rheingold uit Düsseldorf. Deze formatie was actief in de jaren 80. Hun grootste hit in 'Dreiklangsdimensionen'.

Bodo Staiger

Bodo Staiger verliet op 15-jarige leeftijd de middelbare school en volgde een opleiding als goudsmid. Onder invloed van de Britse pop uit de jaren 60 belandde hij in een groepje met de naam Harakiri Whoom. Daarna begint hij in de jaren 70 met de experimentele jazzrockband Sinus
Voorzien van synthesizers en een drummachine vormt Bodo Staiger samen met Lothar Manteuffel en Brigitte Kunz het trio Rheingold in de jaren 80. Brigitte Kunz wordt later zijn vrouw.
In deze periode krijgt Staiger ook een rol in de horrorfilm 'Der Fan'. De soundtrack wordt geleverd door Rheingold. Staiger componeerde ook de muziek voor de film 'Jagger und Spaghetti' in 1984.

Ghana

Zoals zovele muzikanten had Bodo Staiger zijn eigen opnamestudio, die hij toepasselijk Rheinklang noemde. Bodo specialiseerde zich in muziek uit Ghana.

Neue Deutsche Welle

Rheingold kon je in het vakje plaatsen van de Duitse groepen die aanleunden bij de Neue Deutsche Welle (NDW). Een stroming in de popmuziek, die oorspronkelijk voort kwam uit de punk en new wave.
Andere muzikale vertegenwoordigers van de NDW zijn Nina Hagen, Nena, Spider Murphy Gang, Trio, Falco en Peter Schilling
Düsseldorf was een goede biotoop voor de popmuziek. Groepen als Kraftwerk, DAF, Propaganda en Rheingold zagen er het levenslicht.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!