Bram en Lennert winnen het eerste corona-Songfestival van Radio 2

vrijdag 15 mei 2020 - 17:48
De voorbije weken kregen we honderden zelfgemaakte ‘corona-songs’ doorgestuurd. 5 Inzendingen deden mee voor de hoofdprijs: de allereerste winnaar worden van het allereerste corona-Songfestival van Radio 2. Bram en Lennert uit Ninove gaan met 'Geef niet op Belgen' met het goud naar huis.

Zoals je weet kan het enige echte Songfestival dit jaar niet doorgaan. David Van Ooteghem organiseert daarom zijn eigen festival! Tot vrijdag 15 mei kon je luisteren naar en stemmen voor de finale van het corona-Songfestival in ‘Spits met David’. Het was héél spannend, maar Bram en Lennert kwamen als winnaars uit de bus!

'Geef niet op Belgen'

De 8-jarige Otte uit Ninove heeft de tekst geschreven. Hij had het nummer van Clouseau gehoord naar aanleiding van het Eurovisiesongfestival. Hij wou dat de tekst tot bij Clouseau zou geraken. Via via is hij dan tot bij ons geraakt en dan zijn wij er mee aan de slag gegaan."

"We hadden al heel wat coronasongs zien passeren op Facebook en Youtube. Dus onze videoclip wouden we toch net iets anders dan de anderen aanpakken. We hebben zelf twee kleine kinderen. Dus hebben we aan vrienden, familie en kennissen gevraagd of zij ook leuke, grappige of hartverwarmende videootjes van hun kinderen hadden. Daar hebben we dan een soort van videocollage mee gemaakt.”

We zijn zelf een beetje verbaasd van alle reacties. We hadden het op onze Facebookpagina gezet en dan is iedereen dat massaal beginnen delen. We spelen al een 12-tal jaren samen. We spelen vooral akoestische covers, twee gitaren en twee stemmen. Zo hebben we ’t eind vorig jaar al tot in het voorprogramma van Niels Destadsbader geschopt. Dat was echt een fantastische ervaring. Maar dit is ook de max!"

Bekijk hieronder het mini-concert van Bram en Lennert in de Radio 2-app

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!