Brussels Airlines gaat opnieuw vliegen: "Met een mondmasker op tijdens de hele vlucht"

maandag 25 mei 2020 - 16:51
Brussels Airlines
Anadoly Agency
Brussels Airlines gaat binnenkort opnieuw vluchten inleggen en zal dat op een veilige manier doen. Dat vertelde Maaike Andries, woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij in 'Spits'.

20 bestemmingen 

Vanaf midden juni wil Brussels Airlines weer naar 20 bestemmingen vliegen aan toegankelijke prijzen. "De prijzen van vliegtuigtickets zijn altijd het resultaat van vraag en aanbod van de markt. Uiteraard blijft Brussels Airlines aantrekkelijke prijzen aanbieden", legt Maaike Andries uit. "Het is dus niet zo dat de luchtvaartmaatschappij zelf de prijs bepaalt, maar wel de verhouding vraag en aanbod. We zien ook dat meer en meer mensen uitkijken om opnieuw op vakantie te gaan. En er zijn ook meer en meer landen die hun grenzen open stellen."

Verplicht mondmasker

"Wij zullen alle maatregelen nemen die nodig zijn om zowel de veiligheid van de passagiers als het personeel te garanderen. Het is belangrijk dat al onze passagiers gedurende de hele vlucht een mondmasker dragen en wij zorgen ook voor extra ontsmetting aan boord vóór en na elke vlucht."

Of de vliegtuigen ook helemaal vol zullen zitten, daarvoor is het nog koffiedik kijken. "Daarvoor is het nog net iets te vroeg. Dat is een maatregel die we bekijken samen met de autoriteiten in Europa en de hele wereld.", aldus Maaike Andries.

Het vertrouwen terugwinnen

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die een stoel omdraaien, die het luchtcirculatiesysteem verbeteren en die de temperatuur meten van de reizigers. Wat doet Brussels Airlines om het vertrouwen van de passagier terug te winnen? "Het is belangrijk dat al die maatregelen effectief een voordeel bieden. Wij starten met de mondmaskers en de extra ontsmetting. Als er nog maatregelen komen, zullen we die publiceren op onze website en de passagiers zullen van ons extra informatie krijgen."

Gratis omboeken

De vraag is ook of de andere landen de Belgische toeristen wel willen? "Er zijn nog veel onduidelijkheden. Er zijn een aantal zaken die elke dag duidelijker en duidelijker worden. Op basis van de informatie die we vandaag kennen, hebben we een netwerk uitgebouwd. We zijn van nul begonnen en momenteel hebben we 59 bestemmingen die we tussen 15 juni en 31 augustus kunnen aanvliegen. De bestemmingen zijn gebaseerd op wat de landen wel en niet toelaten en wat ze van plan zijn om toe te laten. Passagiers die bijvoorbeeld graag naar Spanje willen reizen, zullen we aan hun vraag tegemoet kunnen komen."

"Het goede nieuws is ook dat de geboekte tickets ook geannuleerd kunnen worden. Daarmee willen we ook het vertrouwen geven aan de reiziger, die soms ook onzeker is. Wie al een ticket heeft, kan het gratis omboeken naar een later tijdstip of zelfs naar een andere bestemming. Die beslissing kan genomen worden tot 31 januari 2021."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!