Darts is dé hype van het moment: Belg Dimitri Van den Bergh geselecteerd voor de Premier League Darts

maandag 4 januari 2021 - 18:00
Unsplash
Met zo'n 430.000 keken we naar het wereldkampioenschap darts. Vooral tijdens de wedstrijden van Belg Dimitri Van den Bergh zaten heel wat landgenoten aan hun televisie gekluisterd. David Van Ooteghem belt hem op!

Dancing Dimi 

Dimitri Van den Bergh is één van de Belgen die meedeed aan het wereldkampioenschap darts, hij staat tiende op de wereldranglijst. "Ze noemen mij ook 'Dancing Dimi'. Tijdens mijn 'walkon', dat is wanneer wij op het podium verschijnen, doe ik een dansje op het nummer 'Happy' van Pharell Williams. De eerste keer toen ik op televisie kwam in België werd er gezegd: ‘Jonge Antwerpenaar Dimitri danst zich naar het WK Darts’. Dat is een beetje blijven plakken en zo is de bal aan het rollen gegaan. Maar het past want ik ben altijd vrolijk en happy! (lacht) Ik loop nu met een brace want ik heb mijn voorste kruisband doorgescheurd. Dat heeft niet zoveel invloed op het spel, het is gewoon lastig.”

Als je in de Premier League mag spelen, dan sta je mee in de wereldranglijst. Dat is een droom die ik nu al waargemaakt heb!

Dimitri Van den Bergh

Darts op televisie 

Darts is dé hype van het moment. Tijdens het WK keken we met zo'n 430.000 Belgen naar de wedstrijd van Dimitri Van den Bergh. "Ik merk dat mensen nu echt fan zijn van darts, er zijn veel meer mensen onze sport aan het volgen. Wij hebben altijd gehoopt dat er interesse kwam om de sport ook op televisie uit te zenden, en dat is er nu. De kijkcijfers zijn enorm. Ik ben blij dat de dartssport momenteel zoveel aandacht krijgt en dat de sport erkend wordt. Dat is de enige reden waarom ikzelf maar ook Belg Kim Huybrechts ons inzetten als ambassadeur van de sport. Er zijn nog veel talentvolle jonge spelers en wij hopen darts nog meer op de voorgrond te krijgen." 

Geselecteerd voor Premier League Darts 

Van den Bergh kon zich niet plaatsen voor de kwartfinales van het WK, hij verloor van de Brit Dave Chisnall. Maar hij kreeg ook goed nieuws! Hij werd voor het eerst geselecteerd voor de Premier League Darts. “Dat maakt me ontzettend blij! Als je in de Premier League mag spelen, dan sta je mee in de wereldranglijst. Dat is gigantisch! Ik sta nu op plaats 10 in die lijst, dat is zo waardevol voor me. Dat ik tussen de elitespelers mag staan, dat is een droom die ik nu al waargemaakt heb!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!