De Amerikaanse dj Erick Morillo bekend van de hit 'I like to move it' onverwachts overleden

woensdag 2 september 2020 - 10:43
Erick Morillo
Droevig nieuws uit de muziekwereld. Erick Morillo, producer en dj, is op 49-jarige leeftijd overleden. Onder welke omstandigheden is niet bekend.

I like to move it

Op dinsdag 1 september is in Miami het lichaam van Erick Morillo aangetroffen. Het is niet nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is. Morillo was meer dan dertig jaar actief als dj en producer. Hij stond voor het eerst achter de draaitafel toen hij 11 jaar was.
Met de artiestennaam Reel 2 Real scoorde hij in 1993 een grote hit met 'I like to move it', een liedje dat in 2005 gebruikt werd in de animatiefilm 'Madagascar'. Voorts werkte hij ook nog samen met onder meer Boy George en Puff Daddy.
Erick Morillo won 3 keer de DJ Award voor beste house-dj en 3 keer de prijs voor Best International DJ. Hij presenteerde ook houseprogramma's op MTV.

Seksueel misbruik

Onlangs werd Erick Morillo aangehouden. Hij werd verdacht van seksueel misbruik van een collega-dj, die hij na een gezamenlijk optreden uitgenodigd had naar zijn huis. Hij ontkende haar te hebben verkracht. Het was de bedoeling dat hij zich vrijdag zou verantwoorden voor de feiten in de rechtbank.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!