De favoriete 80's videoclips van Marcel Vanthilt: 'Cry' van Godley & Creme

donderdag 16 april 2020 - 21:10
Godley & Creme
Erica Echenberg
In 1987 werd onze collega Marcel Vanthilt vj - of videojockey - bij de populaire muziekzender MTV. Hij praatte er videoclips aan elkaar in zijn eigen stijl. Hij zag dagelijks merkwaardige videoclips passeren die hem bijgebleven zijn. Dit is er eentje van!

Godley & Creme

Kevin Godley en Lol Creme zijn belangrijke clipmakers geweest in de jaren 80. Het waren voormalige muzikanten van 10CC, een groep die in de jaren 70 hits scoorde met 'Dreadlock holiday', 'I'm not in love' en 'Wallstreet Shuffle'. Marcel Vanthilt: "Godley en Creme zijn uit 10CC gestapt en zijn als duo een solo-carrière gestart. Tegelijkertijd zijn die 2 ook begonnen met videoclips maken. Ze hebben gewerkt met Duran Duran, The Police, Herbie Hancock, Visage, Status Quo, Joan Armatrading, Elton John, INXS en vele vele anderen. Voor de clip van 'Two tribes' van Frankie Goes to Hollywood lieten ze de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan een worstelmatch doen met de Russische secretaris-generaal van de Communistische Partij Konstantin Tsjernenko. Geweldige clip, die moet je zeker zien!"

Cry

De grootste hit van Godley & Creme in Amerika was 'Cry'. Marcel Vanthilt: "Voor de videoclip hebben ze een buslading met mensen in de studio losgelaten. Het waren zowel kinderen, ouderen, melkboeren en postbodes, die ze gevraagd hadden om voor de camera het liedje 'Cry' te lippen. Daarna hebben ze de beelden 'gemorphed': de beelden liepen door elkaar en je ziet een continue verandering van gezichten. Dat morphing-procedé was voor die tijd ongezien. Michael Jackson heeft in 1991 ook toegepast voor de clip van 'Black or white'. Die mensen die je in de clip ziet, zijn allemaal aangebracht door het Engels modellenagentschap 'Ugly'. In hun bestand zitten alleen maar lelijke mensen met een boeiend en interessant gezicht."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!