De favoriete 80's videoclips van Marcel Vanthilt: 'Let me go' van Heaven 17

woensdag 15 april 2020 - 11:32
Heaven 17
Virginia Turbett
In 1987 werd onze collega Marcel Vanthilt vj - of videojockey - bij de populaire muziekzender MTV. Hij praatte er videoclips aan elkaar in zijn eigen stijl. Hij zag dagelijks merkwaardige videoclips passeren die hem bijgebleven zijn. Dit is er eentje van!

Heaven 17

Heaven 17 is een Britse groep uit Sheffield. De 2 stichtende leden Ian Marsh en Martyn Ware hadden een muzikaal verleden bij de groep The Human League.
Voor de groepsnaam lieten Marsh en Ware zich inspireren door de filmklassieker 'A clockwork orange' van Stanley Kubrick. In deze film staat de fictieve groep Heaven Seventeen in de hitlijsten met het liedje 'Inside'.
Marcel Vanthilt: "Het liedje 'Let me go' was een culthit in de discotheken in de jaren 80. Het was de hit net vóór hun klassieker 'Temptation'."

Let me go

Marcel Vanthilt: "De jaren 80 waren een zegen voor de videoclips. Lang geleden maakte ik een videoclip voor 'Matchbox Car' van The Scabs. We hadden geen script en deden maar wat. Ik merk hetzelfde bij de clip van 'Let me go' van Heaven 17. Het ziet er allemaal heel serieus uit. De groepsleden liepen met lange regenjassen door Londen en je kwam vooral niet te weten wat ze daar deden. Het slaat nergens op. Het was eerder een 'film noire' met veel sfeerschepping, maar zoek vooral niet naar de betekenis van de beelden."

Geen succes in Amerika

In de MTV-periode spendeerde Heaven 17 liever geld aan video's dan aan live-tournees. Het feit dat ze niet graag concerten gaven, had een negatieve impact op de platenverkoop. Daarom is Heaven 17 ook niet doorgebroken in Amerika, waar ze wel gewoon waren dat elke artiest toerde.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!