De Inspecteur trekt naar Zuid-Frankrijk met een elektrische wagen

vrijdag 22 juni 2018 - 08:10
Radio 2 gaat op reis en neemt mee... Een elektrische wagen! De overheid stimuleert massaal om elektrische wagens te kopen, maar wat met onze vakantieplannen? Hoe doe je dat praktisch? Welke apps werken? Wat is de kostprijs als je op reis gaat met je elektrische wagen?

Inspecteur Sven neemt de proef op de som en stuurt reporters Elisabeth Peeters en Bart Borghijs met een elektrische wagen richting Zuid-Frankrijk. Ze testen uit hoe het is om te reizen met een e-car en brengen verslag uit in De Inspecteur en Spits. Je zal hun tocht ook kunnen volgen op de Facebookpagina van De Inspecteur en hier op de website houden ze een uitgebreid dagboek met foto's en video's bij waarin je hun tocht op de voet zal kunnen volgen.

Destination Montpellier

Maandagochtend 25 juni vertrekken Elisabeth en Bart in Brussel, eindigen doen ze (hopelijk) dinsdagavond in Montpellier. Dat is zo'n 1000 km en verschillende laadbeurten verder. Omdat je met een elektrische wagen best goed voorbereid vertrekt hebben ze samen hun tocht al uitgestippeld. Een eerste laadbeurt in Luxemburg, een overnachting in Dijon, een stadsbezoek in Lyon. Hier zie je hoe ze Montpellier willen bereiken.

Het opzet van Elisabeth en Bart is niet enkel hun eindbestemming bereiken, maar ook om hun totaalervaring met je te delen.

Hoe spannend is het om met een elektrische wagen op een buitenlandse autostrade te rijden als je merkt dat je batterij dreigt leeg te lopen? Hoeveel tijd vragen al die laadbeurten onderweg? Vinden ze voldoende laadpalen op hun tocht? Hoeveel kost het om deze trip elektrisch te doen in vergelijking met een benzine- of dieselwagen? Zijn de bestaande apps goede hulpmiddelen of eerder onbetrouwbaar?

Elisabeth, Bart en Sven hebben zoals je leest tal van vragen over het reizen met een elektrische wagen. Hopelijk vinden ze er volgende week duidelijke antwoorden op! Hun VOYAGE VOLTAGE kan je vanaf maandag 25 juni volgen op Radio 2.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!