De producttest: deze luiers beloven zachte babybillen, zonder toegevoegde chemische stoffen

donderdag 20 februari 2020 - 07:53
"In our nappies, no other shit than ours". Dat is de prikkelende slogan van het luiermerk Little Big Change. De luiers zijn volgens de producent niet geparfumeerd en chloorvrij en ze bevatten geen schadelijke stoffen. Bovendien zouden ze tot 12 uur bescherming bieden. De Inspecteur laat de luiers testen door pleegouders Griet en An.

De luiers van het merk "Little Big Change" zijn sinds kort ook bij ons verkrijgbaar. Je bestelt ze online, via een abonnementsformule. Vervolgens worden de luiers aan huis geleverd. 

"Little Big Change" maakt zich sterk dat hun luiers anders zijn dan klassieke wegwerpluiers. Ze zijn op een ecologisch verantwoorde manier gemaakt, ze zijn niet geparfumeerd en chloorvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Dat alles zonder aan kwaliteit in te boeten, want de producent belooft dat de luiers tot 12 uur bescherming bieden.

Eenvoudig online bestellen 

De luiers van "Little Big Change" zijn niet te koop in de winkel. Je bestelt ze online via een abonnementsformule. Testkandidaat Griet is daar redelijk tevreden over. "Je kan het pakket volledig volgens je behoefte samenstellen en je kan kiezen of je losse pakketten bestelt of dat het pakket op regelmatige basis wordt geleverd. Bovendien kan je het abonnement gemakkelijk op pauze zetten of helemaal stopzetten." 

Griet is iets minder te spreken over de betaalwijze. "Je moet met je kredietkaart betalen. Een andere mogelijkheid is er niet. Toch wel jammer, zeker in een tijd waarin er wel andere manier bestaan om online te betalen." 

Suikerriet en maiszetmeel 

Griet vindt het leuk dat je als consument duidelijk weet wat er in je luiers zit. "De producent is heel open over de samenstelling van de luiers. Op de verpakking kan je zelfs een soort van ingrediëntenlijst terugvinden. Zo lees ik dat de toplaag van de luiers gemaakt is van suikerriet en maiszetmeel. Dat boezemt vertrouwen in dat er effectief geen chemische stoffen in zitten." 

Het grootste pluspunt is de geur! In tegenstelling tot andere merken die ik al geprobeerd heb, ruiken deze luiers niet als de baby geplast heeft. 

Griet uit Arendonk, testkandidaat

Pluspunten

  • De geur: de luiers ruiken niet als de baby geplast heeft
  • Het "design": er staan lieve tekstjes op de luiers en dat geeft een leuk effect
  • De samenstelling: de producent is open over wat er in de luiers zit en je voelt ook een verschil met andere merken 
  • De beschermingsgraad: de luiers bieden inderdaad 12 uur bescherming en tijdens de testperiode hadden Griet en An een baby met diarree en de schade bleef beperkt

Minpunten

  • Het blijven wegwerpluiers, je blijft dus wel met een afvalberg zitten
  • De plakkertjes om de luiers dicht te kleven, komen soms moeilijk los 
  • De betaalmethode: je moet met je kredietkaart betalen en dat vindt Griet jammer

Wat met de prijs? 

Griet heeft zich ook beziggehouden met een kleine prijsvergelijking. "Voor een bestelling van 171 stuks "Little Big Change" luiers in maat 4 betaal ik 49 euro oftewel 30 cent per luier. Als ik dan kijk naar de luiers van Kruitvat, dan betaal ik voor hetzelfde aantal stuks in dezelfde maat zo'n 16 cent per luier. En als ik dan ook eens kijk naar "Pampers", dan betaal ik voor zo'n bestelling 27 cent per stuk. Dus er is geen groot prijsverschil met de luiers van het A-merk." 

Griet vindt de prijs die "Little Big Change" aanrekent dan ook niet verkeerd. "De luiers zijn net iets duurder maar ze worden wel aan huis geleverd zonder bijkomende kosten en dat is ook iets waard. Al is dat natuurlijk niet zo goed voor het milieu." 

8 op 10 

"Niemand krijgt me weg van de herbruikbare luiers. Ik vind dat zo'n groot gemak. Maar deze luiers zijn wel de beste wegwerpluiers die ik ooit al geprobeerd heb. Ze krijgen een mooie score." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!