De Spice Girls, vroeger en nu: herken jij ze nog allemaal?

vrijdag 25 juni 2021 - 09:00
Foto: Getty
De Spice Girls waren in de jaren 90 waanzinnig populair met hun aanstekelijke popnummers en bijhorende danspassen. Hoe is het de vijf leden de voorbije jaren verder vergaan?

In 1993 kwamen 5 zangeressen samen om een nieuwe meidengroep The Spice Girls te vormen. In 1998 werd de eerste barst van de formatie duidelijk. Geri Halliwell verliet de groep voor een solocarrière. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan. Iedereen waagde zich aan soloprojecten. Een bloemlezing.

Geri Halliwell (Ginger Spice)

Foto: Belga & Instagram Geri Halliwell

Ginger Spice en de iconische Union Jack-jurk

Geri Halliwell is Ginger Spice, wat een verwijzing was naar haar rode haarkleur. Haar mini-jurk met de vlag van Groot-Brittannië wordt beschouwd als één van de 10 meest iconische jurken van de afgelopen 50 jaar. 

In 1998 verliet ze The Spice Girls tijdens hun Amerikaanse tournee, officieel vanwege spanningen in de groep. Daarna bracht Halliwell solo 4 albums aan de man.
In 1999 verscheen de autobiografie 'If Only', waarin Geri Halliwell haar leven als Spice Girl beschreef. Drie jaar later volgde haar tweede autobiografie 'Just for the Record'. Ze werd ook de auteur van de kinderboeken 'Ugenia Lavendel'. Het hoofdpersonage is de negenjarige Ugenia, gebaseerd op het leven van Geri Halliwell.

In 2004 probeerde Geri Halliwell als actrice een carrière uit te bouwen, maar dat was niet meteen een succes. Zelfs niet na haar gastrol als Phoebe in de serie 'Sex and the City'. In 2010 ontwierp ze de badkledingcollectie 'Geri by Next', gevolgd door een kledinglijn met het beroemde Union Jack-motief in 2012.
In 1998 werd Halliwell een Goodwill-ambassadeur voor 'The United Nations Population Fund'. Ze zette zich onder meer in om het geweld tegen vrouwen in Nepal te doen stoppen.

Geri is mama van 2 dochters Bluebell Madonna en Montague George Hector.

Emma Bunton (Baby Spice)

Foto: Belga & Scott Garfitt/PA Wire URN:57515925

Baby Spice met Leonardo Di Caprio

Emma Bunton is Baby Spice, omdat ze de jongste was. Ze verving Michelle Stephenson, die de groep vlug verliet. Ook zij probeerde het pad van een solocarrière te bewandelen. Haar 4 albums kenden een wisselend succes. 

Op televisie was Emma geregeld te zien in de comedyserie 'Absolutely Fabulous'. Ze nam deel aan de BBC-danswedstrijd 'Strictly Come Dancing' en was een jurylid in het ITV-schaatsprogramma 'Dancing on Ice'. Daarnaast presenteerde ze ook haar eigen radioprogramma. In 2011 werkte Bunton samen met de Brits merk Argos om een ​​reeks kinderkleding te lanceren.

Emma Bunton zet zich actief in voor liefdadigheidsacties gericht op kinderen en in het bijzonder voor kinderen met psychische, lichamelijke of ontwikkelingsstoornissen. Ze werd ambassadrice voor UNICEF en zamelde geld in voor de financiering van een vaccin tegen tetanus bij moeders en pasgeborenen.

Op het vlak van relaties werd ze onder meer gezien in het gezelschap van Leonardo Di Caprio en Justin Timberlake. Samen met de Britse zanger Jade Jones heeft ze 2 kinderen Beau Lee en Tate Lee.

Mel B (Scary Spice)

foto: Belga & Instagram Mel B

Melanie Brown of Melanie B of Mel B is Scary Spice, omdat ze van het luidruchtige type is. Ze bracht 2 soloalbums uit.

In 2002 schreef Brown haar autobiografie uit 'Catch a Fire'. Op het witte doek verscheen ze geregeld in diverse films. Ze kreeg zelfs een rol in horrorfilm 'LD 50 Lethal Dose'. In Australië mocht ze zetelen in de jury van 'X-Factor' 'The Voice Kids' en 'Australia's Got Talent'. Ook in Amerika werd ze gevraagd als jurylid in 'America's Got Talent'.

Een enorm libido en een geweldig seksleven waren de eigenschappen in haar talrijke relaties. Melanie B deed het zowel met mannen als vrouwen. Zelfs met Geri Halliwell zou ze het bed gedeeld hebben. Eén van de beroemdste partners was Eddie Murphy, die na een DNA-test toegaf dat hij de vader is van haar tweede dochter. Melanie B is de moeder van 3 kinderen Phoenix Chi, Angel Iris en Madison.

In november 2018 werd Brown meter van 'Women', de liefdadigheidsinstelling voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Mel C (Sporty Spice)

Foto: Belga & Ian West/PA Wire URN:56063469

Melanie Chisholm of Melanie C of Mel C is Sporty Spice, omdat ze meestal een trainingspak droeg in combinatie met sportschoenen. Ook kenmerkend was haar paardenstaart.

In 1998 begon ze haar solocarrière met stijl. Ze zong 'When you're gone', een duet met niemand minder dan Bryan Adams. Er volgden nog 8 albums onder de artiestennamen van Melanie C en Mel C. In 2009 stond ze voor het eerst op de planken als actrice in de musical 'Blood Brothers'. Drie jaar later kreeg ze de rol van Maria Magdalena in de musical 'Jesus Christ Superstar'.

Melanie Chisholm heeft ook een goed hart. In 2014 reisde ze naar Ghana voor een ​​liefdadigheidscampagne om Afrikaanse kinderen drinkbaar water te bezorgen. Melanie steunde ook een liefdadigheidsinstelling voor daklozen.

Melanie had een relatie met onder meer Robbie Williams en Anthony Kiedis, zanger van Red Hot Chili Peppers. Anthony Kiedis schreef zelfs het liedje 'Emit Remmus', over hun relatie. In 2009 beviel Melanie van haar eerste dochter Scarlet. De vader is Thomas Starr.

Victoria Beckham (Posh Spice)

Foto: Belga

Victoria Adams is Posh Spice, wat zoveel betekent als de 'Chique Spice'.  In 1999 trouwde Victoria met de Engelse topvoetballer David Beckham. Het echtpaar heeft vier kinderen: Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper Seven.

De solocarrière met 3 albums was niet altijd een groot succes. Samen met haar man verkende de wereld van de mode. Victoria stond zelf geregeld op de catwalk en ontwierp een eigen jeanslijn voor het merk 'Rock & Republic'. In 2008 richtte ze een naar zichzelf genoemd luxelabel op. Daarnaast heeft ze samen met haar man David een eigen welriekend parfum 'Intimately'.

Netflix heeft de Beckhams een slordige 17 miljoen euro geboden voor een documentaire over hun gezin.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!