Dit is de geniale reden waarom hardrockgroep Van Halen geen bruine M&M's wilde

maandag 14 oktober 2019 - 16:01
Van Halen
Richard E.Aaron
De hardrockgroep Van Halen ligt aan de basis van een ongelofelijk verhaal met de verkeerde M&M's.

Lang geleden, toen de artiesten nog op een podium op bierbakken stonden, waren de muzikanten al tevreden met een drankje, een koude schotel en een handdoek.
Toen er daarna meer en meer mensen naar hun concerten kwamen, verhuisden ze naar grotere zalen. Daarbij werd ook het gewenste lijstje langer betreffende de catering en de omstandigheden in de backstage-ruimte. En het aftands tourbusje werd vervangen door een goed uitgeruste autobus met chauffeur.

9 vrachtwagens

In 1982 organiseerde de groep Van Halen, gekend van de hits 'Jump' en 'Running with the devil', een wereldtournee. Van Halen was één van de eerste bands die heel wat materiaal gebruikte tijdens hun concerten. Het audio- en lichtmateriaal werd vervoerd in 9 vrachtwagens, terwijl het gebruikelijk was om dat met 3 exemplaren te doen. Kortom, Van Halen zag het groots.
Het contract dat de organisatoren kregen, was ook niet van de poes. Voor de veiligheid van de groep en de toeschouwers werden er heel wat richtlijnen geformuleerd.

Rider Van Halen

Bruine M&M's

Om zeker te zijn dat de organisator het contract zou lezen, hadden de groepsleden een aardigheidje in de tekst gezet. In artikel 126 stond wat de groep verwachtte betreffende de catering. Naast de chips en de nootjes wenste de groep ook een bokaal met M&M's. waarbij de bruine exemplaren verwijderd waren.
Als er een pot met bruine M&M's in de kleedkamer stond, wisten David Lee Roth & co dat de organisator het contract niet (goed) gelezen had. 
Het gevolg was dat er harde woorden vielen en dat er al eens iets door de lucht vloog wat je normaal gezien niet zou verwachten. Van Halen stond er om bekend dat ze meer op de radio kwamen wegens hun baldadigheden en minder omwille van hun liedjes.

Nieuwe vloer 

Toen Van Halen moest optreden in de universiteit van Pueblo, Colorado stond er in de backstage een bokaal met de bruine M&M's. Als reactie op de bruine M&M's heeft David Lee Roth, de man met het korte lontje, de backstage lichtjes 'verbouwd'. De kosten hiervoor bedroegen 12.000 dollar. 
Ze hadden met andere woorden het contract dus niet goed gelezen. Anders hadden de organisatoren op voorhand geweten wat het gewicht was van het podium. De complete installatie zakte door de nieuwe vloer. Kostprijs voor de herstelling: 85.000 dollar.

Van Halen

Van Halen is een Amerikaanse hardrockband, opgericht door Eddie en Alex van Halen. Deze 2 muzikanten werden in Nederland geboren. Het gezicht van de groep is de zanger David Lee Roth.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!