Dokter Ann verlaat 'Thuis': de 7 meest memorabele momenten van Monika Van Lierde

donderdag 22 oktober 2020 - 13:22
Verrassing van formaat voor de 'Thuis'-kijkers: na 25 jaar verlaat Monika Van Lierde 'Thuis'. Als dokter Ann De Decker had ze een bewogen leven, wij verzamelden de meest memorabele momenten uit haar 'Thuis'-carrière. Kijk je nog eens mee?

Dokter Ann maakte haar intrede in 1995. Ze werkt al sinds het begin als dokter, toen nog samen met haar vader Walter. Bekijk hier de eerste verschijning van Ann De Decker in aflevering 1 van seizoen 1.

11 partners in 25 jaar

Dokter Ann had in de reeks maar liefst elf partners in 25 jaar. In de beginjaren van 'Thuis' waren er drie mannen in haar leven. Door de eerste twee mannen (John en Lou) werd ze bedrogen, de derde, Jean-Pierre, vluchtte met een fortuin naar Portugal en liet Ann in de steek.

In 2001 leert ze Manon kennen, vanaf dan beseft Ann dat ze zich meer aangetrokken voelt tot vrouwen. Een beetje later volgt dan ook de eerste kus!

Ann heeft nog relaties met vrouwen in de reeks. Na Manon start Ann een relatie met Sandrine, die later sterft aan een hersenbloeding.

Kinderwens

Ann heeft al heel haar leven een kinderwens, maar ze blijkt onvruchtbaar te zijn. Plots is Peggy ongewenst zwanger en beslist Ann om haar kindje te adopteren. De baby krijgt de naam Sandrine, genoemd naar Anns overleden vriendin.  

Plots krijgt Peggy toch moedergevoelens en wordt het kind van hier naar daar gesleurd, er komt zelfs een proces van waarin Peggy haar dochter terug eist. Om het allemaal nog moeilijker te maken, blijkt nu: de vader van Sandrine is Tom, de broer van Ann. Dat wordt hier ingewikkeld!

Gijzeling

Uiteindelijk wint Ann het proces en leeft Sandrine veilig onder Anns vleugels. Veilig? Dat dacht je maar. Wanneer Ann een relatie begint met Mayra duikt haar ex-man op, Guy. Die gijzelt het gelukkige gezin op een dag aan een mooi gedekte keukentafel.

Madeleine

Wat later moet Ann nog een domper verwerken. Wanneer ze bij Madeleine, een bewoonster van het woonzorgcentrum een spuit insuline zet, vergeet ze dat te noteren in het dossier. Katrien, een verzorgster van het rusthuis, zet wat later ook een spuit insuline. Die nacht sterft Madeleine. Ann biecht alles op en wordt drie maanden geschorst als dokter.

Dood van dochter Sandrine

Wat later loopt ook de relatie met Mayra op de klippen en blijft Ann achter met Sandrine. Op oudejaarsavond gaat Sandrine spelen bij Oliva en een vriendje Emiel. Een feestje kan nooit gewoon een feestje zijn in 'Thuis'.

Lander, de papa van Emiel, is op de vlucht voor de politie en haalt zijn zoon op in het huis van Olivia. Daar valt de politie binnen. Politieman Dieter vuurt een schot af en raakt per ongeluk Sandrine. Sandrine sterft enkele afleveringen later.

Tania en Xander

Voor de laatste keer leert Ann een nieuwe liefde kennen: Tania. Een oude vriendin van Anns broer Tom. Ze beginnen een relatie. Maar plots blijkt dat Tania een geheim heeft. In haar jonge jaren is ze verkracht, en nu heeft ze een zoon Xander. Xander wil weten wie zijn vader is. Hij denkt dat Tom de verkrachter van zijn moeder is en dus ook zijn vader.

Na DNA-onderzoek blijkt dat de vader van Ann, Walter de verkrachter van Tania is. Wanneer Xander zijn stoppen doorslaan en hij zijn moeder wurgt in een gevecht, kan Ann het niet meer aan en slaat ze Xander met een schop. Hij komt om het leven.

De maat is vol bij Ann en ze besluit om te vertrekken, voor altijd. Als je zo een leven hebt gehad, je zou voor minder je boeltje pakken! Exit Dokter Ann! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!