Elton John rekent af met collega-sterren in zijn autobiografie 'Ik Elton John'

dinsdag 15 oktober 2019 - 11:39
Elton John
Elton John doet een boekje open in zijn eerste en definitieve autobiografie 'Ik Elton John'. Hij laat geen detail onbesproken over zijn memoires.

Na de afscheidstournee 'Farewell yellow brick road tour' en de autobiografische film 'Rocketman' heeft Reginald Dwight, of Sir Elton John, zijn leven neergepend in het boek 'Ik Elton John'. Waarin hij openhartig verteld hoe zijn handel en wandel tot nu toe verlopen is. Van een onopvallend jongetje dat tot zijn eigen verbijstering een wereldster werd.

'Ik Elton John' is de eerste en énige biografie waaraan ik meewerk.

Elton John

Drugs

In zijn boek vernemen we dat de gelukkigste ontmoeting van zijn leven die met Bernie Taupin is. De man die bijna alle mooie teksten van Elton John schreef en daardoor een hele belangrijke rol heeft gespeeld in zijn carrière.
Elton John gaat in 'Ik Elton John' ook de moeilijke periodes niet uit de weg. Hij beschrijft zijn drugsverslaving en welke nare gevolgen deze had voor zijn vrienden en zijn partners.

Sappig

In 'Ik Elton John' vertelt Elton sappige en pikante verhalen over zijn collega's en vrienden. In zijn carrière heeft Elton John heel veel beroemde mensen ontmoet. Je verneemt dat hij een langlopende ruzie heeft met Rod Stewart. Toen Stewart in de jaren 80 een reeks concerten in Londen gaf, had hij een zeppelin boven de zaal laten hangen met reclame voor de optredens. Elton John heeft een scherpschutter van het leger ingehuurd om de vliegende sigaar uit de lucht te schieten. 

Queen Elisabeth

Elton John is een vriend des huizes aan het Britse hof en mag zijn auto parkeren naast alle Rolls Royces van de Engelse adel. Hij vertelt in zijn boek dat hij de koningin voor het eerst ontmoette op een verjaardagsfeestje van haar zoon Andrew in 1981. Toen Elton op de dansvloer stond tijdens de muziek van Elvis Presley en Bill Haley, vroeg Queen Elisabeth of ze mee mocht dansen. Ze kon wel geen afstand doen van haar onafscheidelijke handtas.
Op dit feestje leerde Elton John ook prinses Diana kennen, met wie hij daarna een heel goede band heeft. Hij zong op haar begrafenis een aangepaste versie van 'Candle in the wind'. 

Richard Gere en Sylvester Stallone

Toen Elton John de acteurs Richard Gere en Sylvester Stallone bij hem thuis uitnodigde voor een etentje in het bijzijn van Diana, had hij meteen door dat de prinses een uitzonderlijke aantrekkingskracht had op de 2 Amerikanen. Het kwam zelfs tot een handgemeen tussen de 2 haantjes. Sylvester Stallone verliet vroegtijdig het pand. Richard Gere had gewonnen.

Tina Turner

Zijn beste vriendin zal Tina Turner nooit worden. Eind jaren negentig waren er plannen voor een tournee met Tina. Tijdens de repetities liep het duidelijk mis. Omdat Elton John onder meer van improvisatie hield en Tina duidelijk niet.
Zij geraakten het bijvoorbeeld niet eens over de uitvoering van 'Proud Mary'. De orkestleden kregen grijs haar van haar opmerkingen. De tournee ging uiteindelijk niet door. Maar achteraf hebben ze het wel uitgepraat.
 
'Ik Elton John': ideale lectuur voor lange winteravonden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!