Geen Hongaarse kandidaat voor Eurovisiesongfestival 2020 wegens 'te gay'

vrijdag 29 november 2019 - 11:09
Eurovisiesongfestival
In Rotterdam zal er op het podium van het Eurovisiesongfestival geen act uit Hongarije te zien zijn. Omdat dit evenement niet strookt niet met de opvattingen van de Hongaarse regering.

Te gay

Dat het Eurovisiesongfestival goed in de markt ligt bij de holebigemeenschap is geweten. Zelfs al wordt het niet officieel bevestigd, de reden waarom Hongarije volgend jaar geen kandidaat naar het internationale liedjeswedstrijd zal sturen, is omdat het 'te gay' is. De regering van Viktor Orban is eerder een verdediger van het traditionele gezin. Voor het eerst sinds 2010 zullen er geen 'douze points' uit Boedapest komen.

Montenegro

Hongarije is niet het enige land dat afhaakt voor het Eurovisiesongfestival. Ook Montenegro zal blinken van afwezigheid. Een deelname kost de organiserende omroep RTCG 130.000 euro. Dat geld willen ze liever spenderen in 5 nieuwe auto's. De beslissing is gemaakt in functie van de teleurstellende resultaten van de Montenegrijnse kandidaten van de voorbije jaren.

Andorra

Wie wel weer zin heeft om mee te doen aan het Eurovisiesongfestival is Andorra. Na 10 jaar wordt er in de dwergstaat in de Pyreneeën over nagedacht om terug een liedje in te zenden. De sterke partij Democraten voor Andorra ziet daarin de mogelijkheid om de Andorrese cultuur en de Catalaanse taal voor heel Europa te promoten. De kans is groot dat we Andorra terug zien in 2021 of 2022.

Junior

We zouden het bijna vergeten, maar er is ook nog een Junior Eurovisiesongfestival. Dat werd op zaterdag 23 november in Polen georganiseerd. Het gastland won met het liedje 'Superhero' van Wiktoria ‘Viki’ Gabor. Kazachstan en Spanje werden tweede en derde.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!