Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Heerlijke aardappelgratin met knolselder en noten

ma 16 nov. - 10:00

Het lijkt een typische wintergroente, de knolselder! Al kan je knolselder tegenwoordig het hele jaar door vinden.
© Photo by Yuval Zukerman on Unsplash

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram knolselder
  • 200 gram gehakte noten
  • 50 cl volle melk
  • 20 cl zure room
  • 70 gram gemalen gruyère
  • 1 teentje look
  • 50 gram boter
  • een mespuntje gemalen muskaatnoot
  • peper en zout

Aan de slag!

  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik. Was de schijfjes en dep ze droog.
  2. Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
  3. Pel het teentje look en snij het fijn.
  4. Zet de oven alvast op 180°C.
  5. Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  6. Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
  7. Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
  8. Kruid die telkens met peper en zout, en overgiet het geheel met de warme melk.
  9. Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
  10. Plaats de schotel 1 uur in de oven.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet