Heerlijke aardappelgratin met knolselder en noten
ma 16 nov. - 10:00
Het lijkt een typische wintergroente, de knolselder! Al kan je knolselder tegenwoordig het hele jaar door vinden.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 400 gram aardappelen
- 400 gram knolselder
- 200 gram gehakte noten
- 50 cl volle melk
- 20 cl zure room
- 70 gram gemalen gruyère
- 1 teentje look
- 50 gram boter
- een mespuntje gemalen muskaatnoot
- peper en zout
Aan de slag!
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik. Was de schijfjes en dep ze droog.
- Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
- Pel het teentje look en snij het fijn.
- Zet de oven alvast op 180°C.
- Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
- Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
- Kruid die telkens met peper en zout, en overgiet het geheel met de warme melk.
- Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
- Plaats de schotel 1 uur in de oven.