Het Amerikaans Songfestival

donderdag 16 mei 2019 - 12:15
Eurovisiesongfestival
In Amerika is er interesse om daar ook een Songfestival te organiseren.

Mogelijks komt er in 2021 in Amerika een eigen versie van het Eurovisiesongfestival. De EBU of European Broadcasting Union, die het Eurovisiesongfestival organiseert, heeft de producent "Brain Academy" gevraagd om een liedjesfestival te ontwikkelen voor de Amerikaanse markt.
De eerste editie zou binnen 2 jaar kunnen starten. De meest ervaren Europese televisieproducers zetten hun schouders onder dit project.
EBU is een samenwerkingsverband van voornamelijk publieke omroepen uit de meeste Europese landen en enkele landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

Naast sport is het Eurovisiesongfestival het grootste tv-programma ter wereld. Het verenigt een continent en iedereen mag stemmen.
 

Peter Settman, CEO Brain Academy

Lys Assia

Het Eurovisiesongfestival werd voor de eerste keer georganiseerd in 1956 in Zwitserland. De eerste winnares was Lys Assia met het liedje "Refrain".
Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU meedoen.
Naar aanleiding van de 60ste verjaardag in 2015 In 2015 mocht Australië ook meedoen. Daar wordt ook het Eurovisiesongfestival uitgezonden en is er populair is. Daarna zijn de Australiërs blijven meedoen.

3 minuten

Het festival wordt georganiseerd met 2 halve finales en 1 finale. Voor de finale zijn "De Grote 5" sowieso geselecteerd. Italië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Duitsland krijgen een vrijstelling voor de halve finales omdat ze de grote geldschieters zijn.
Natuurlijk gaat ook de winnaar van de vorige editie rechtstreeks naar de finale.
Recordhouder van het Eurovisiesongfestival is Ierland. Het won 7 keer. België mocht 1 keer met de trofee naar huis. In 1986 won Sandra Kim met "J'aime la vie".

Een deelnemend liedje moet origineel zijn en niet langer dan 3 minuten duren.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!