Iggy Pop bekeken door de lens van 4 Belgische fotografen

woensdag 28 augustus 2019 - 10:49
Iggy Pop
Trix in Antwerpen organiseert een originele fototentoonstelling met beelden van Iggy Pop.

Iggy Pop lanceert op 6 september een nieuw album Free. Het wordt zijn 27ste kindje. Eind juli werd dit album aangekondigd met een eerste single "James Bond".

Belgische fotografen

De release van deze cd gaat gepaard met een originele tentoonstelling "Iggy Pop: A life in pictures". In zaal Trix in Antwerpen worden er 19 foto's getoond. Deze komen allemaal uit het fototoestel van 4 Belgische fotografen die Iggy Pop ooit ontmoet hebben.
Alex Vanhee, Gie Knaeps, Goedefroit Music en Rob Walbers hebben Pop gedurende meer dan 40 jaar kunnen fotograferen. 
De foto-expo kan je bezoeken van vrijdag 6 september tot en met zondag 6 oktober.

Altijd weer leuk om Iggy te fotograferen, hoe hij zich altijd weer smijt, de geboren mister Rock 'n Roll, altijd weer zijn shirt uit.

Gie Knaeps

Iggy

De Amerikaanse zanger Iggy Pop, die de bijnaam The Godfather of Punk kreeg, begon in de jaren 60 als drummer bij een aantal groepjes, zoals The Iguanas. Bij dat groepje kreeg hij van de andere muzikanten de naam Iggy
Hij stond ook mee aan de wieg van de legendarische rockgroep The Stooges.

David Bowie

In de jaren 70 wordt hij bevriend met David Bowie. Ze gaan samen optreden en Bowie wordt zijn producer van onder meer het album "Lust for life". Met daaruit de gelijknamige klassieker. Legendarisch is zijn chaotische optreden in het Nederlandse programma Top Pop.
Een andere klassieker op "Lust for life" is "The Passenger". Aanvankelijk geen succes, maar wel veel gebruikt in films, videogames en reclames.
In 1990 neemt hij samen met Kate Pierson van The B-52's het liedje "Candy" op. 

Stagediven

Een stylist heeft niet veel te doen bij Iggy Pop. Overal waar hij optreedt, zingt hij topless. Iedereen mag zien dat hij een afgetraind lichaam heeft.
Iggy Pop is ook de pionier van het stagediven. Tijdens een concert in Cincinnati liet hij zich in 1970 voor het eerst door het publiek op handen dragen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!