In 2020 spelen The Eagles hun klassiek album 'Hotel California' van het begin tot het einde

woensdag 9 oktober 2019 - 11:59
Hotel California
Volgend jaar kan je alle liedjes van 'Hotel California' meezingen op de nieuwe tournee van The Eagles in Amerika.

De legendarische groep The Eagles gaat in 2020 op tournee in Amerika. Ze spelen daarbij alle liedjes van de LP 'Hotel California' uit 1976. Vanzelfsprekend zullen ze tijdens deze concerten ook hun andere hits en klassiekers spelen. 
Tijdens de Hotel California-tournee krijgen The Eagles muzikale steun van en orkest dat bestaat uit 42 muzikanten en een koor met 22 stemmen.
Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 7 februari in Atlanta. De fans in Inglewood zullen het laatste optreden van deze reeks meemaken op zaterdag 18 april.

Hotel California

De titel van het album en het gelijknamige liedje verwijst naar de vele kunstenaars die in de jaren 70 naar Californië trokken. Om kennis te maken met allerlei kunststromingen, die daar plaatsvonden. En met de vrije liefde en drugs.

Vele kunstenaars gingen net zo snel als ze kwamen. Californië leek wel een doorgangshuis met korte verblijven. Vandaar de vergelijking met een hotel.

Gitarist Joe Walsch

Satan

Over de betekenis van de surrealistische tekst van het liedje Hotel California is al veel gespeculeerd.
Zo dacht een Amerikaanse religieuze groep in de jaren 80 dat het liedje ging over een hotel dat omgebouwd was tot een kerk van de duivel Satan. Andere verklaringen voor de tekst variëren van een stukgelopen huwelijk tot een drugsverslaving en zelfs kannibalisme.

Grammy Awards

Hotel California is het best verkochte album van The Eagles. Het werd beloond met twee Grammy Awards. De groepsleden hadden echter geen zin om hun trofeeën af te halen. Ze volgden de uitreiking op hun televisietoestel in hun repetitielokaal. 

Hoes

Op de hoes van het album staat een foto van het Beverly Hills Hotel. Ook beter gekend als The Pink Palace, omdat de gevel in 1948 een roze kleur kreeg. Heel wat sterren uit Hollywood hebben nachten doorgebracht in dit hotel in Beverly Hills, Californië.

The Eagles

The Eagles begonnen in 1971 als het orkest van Linda Ronstadt. Een jaar later namen ze hun eerste LP "The Eagles" op. Daarna volgden nog 5 albums met "Hotel California" als hoogtepunt.
De groep verkocht meer dan 150 miljoen albums wereldwijd en mocht in totaal zes Grammy Awards in ontvangst nemen. In 1998 worden ze eervol opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!