Jennifer Lopez en Shakira treden op tijdens de Super Bowl 2020

vrijdag 27 september 2019 - 13:36
Jennifer Lopez & Shakira
Tijdens de rust van de Amerikaanse Super Bowl zullen Shakira en J.Lo voor miljoenen kijkers een optreden geven.

In Amerika zit iedereen in februari voor de buis voor de finale van de Super Bowl. Aan de andere kant van de oceaan is dit hét sportevenement van het jaar. 
Als de spelers rusten worden er artiesten ingeschakeld om het publiek te entertainen. En de namen die dat doen, zijn niet van de minsten.

Verjaardag

Op 2 februari 2020 zal de Super Bowl plaats vinden in het Hard Rock Stadium in Miami, Florida.
Laat dat nu net de verjaardag zijn van Shakira. Zij en Jennifer Lopez zijn uitgenodigd om in de pauze een aantal liedjes te komen zingen. Dat heet daar de 'halftime show'.

Get ready 02.02.20

Shakira

Maroon 5

Tijdens de rust is het de gewoonte dat grote artiesten een optreden geven. De voorbije jaren stonden Katy Perry, Madonna, Justin Timberlake, Beyoncé, Bruno Mars, Lady Gaga, U2, Bruce Springsteen, Prince en The Rolling Stones op de middenstip hun muzikaal ding te doen.
In 2019 stond Maroon 5 op het podium van de Super Bowl. Dat ging niet zonder slag of stoot. Er waren weinig artiesten die tijdens de halftime show wilden optreden. Als protest tegen de organisator NFL. In 2016 had namelijk de speler Colin Kaepernick geweigerd om te gaan staan als het Amerikaanse volkslied werd gespeeld voor wedstrijden. Hij knielde.
Colin Kaepernick protesteerde daarmee tegen raciale ongelijkheid in de VS. Hij werd daarna niet meer aangenomen bij teams.

Nippelgate

In 2004 ging het zogezegd even mis tijdens de halftime show. Justin Timberlake trok enthousiast aan een kledingstuk van Janet Jackson, waarna iedereen een borst van Jackson kon zien. Dit feit ging de geschiedenis in als het 'nipplegate'. Sedertdien wordt deze show altijd met vertraging uitgezonden.

Het volkslied

Een ander moment waar iedereen naar uitkijkt, is wie het Amerikaans volkslied aan het begin van de wedstrijd zal zingen. Aaron Neville was de eerste bekende artiest die in 1990 het volkslied The Star-Spangled Banner zong. In 2019 was Gladys Knight de gelukkige.

Super Bowl

De Super Bowl is de wedstrijd die elk jaar in februari gespeeld wordt in de Verenigde Staten tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!