Jeroen Van der Kelen over koortsthermometers: "De slaap van het hoofd geeft het beste resultaat"

dinsdag 30 juni 2020 - 16:22
Thermometer
Unsplash
Voor je binnen mag in sommige fitnesscentra, wordt je temperatuur gemeten om te controleren of je geen koorts hebt. Vaak gebeurt dat met een toestel dat op je voorhoofd gericht wordt. Maar bij fitnessketen JIMS richten ze de infraroodthermometer naar de pols. Jeroen Van der Kelen weet alles van deze thermometers en mocht het uitleggen in 'Spits met David'!

"Tijdens deze coronaperiode hebben we heel wat testen gedaan. De metingen op de slaap van het hoofd geven het beste resultaat. We hebben wat bloed nodig om een juiste meting te krijgen. Op de zijkant van het hoofd lopen er meer bloedvaten die de meting beter maken. We raden onze klanten aan om daar te gaan meten."

2 graden kouder aan de pols

Is er een groot verschil wanneer je de temperatuur van de pols meet? "Er is een verschil van 2 graden tussen de pols en de slaap. Aan je pols is het twee graden minder warm. Als je wilt controleren of iemand koorts heeft, lijkt mij de pols niet ideaal. Iemand met koorts zou op deze manier gewoon in de fitness binnen geraken zonder dat ze weten dat hij of zij koorts heeft", vertelt Van der Kelen. Waarom gebeurt de meting bij JIMS dan aan de pols? "De persoon in kwestie kan zijn of haar arm uitstrekken om de pols op een veilige afstand te meten. In feite gebeurt hetzelfde met de meting aan de slaap, waar de arm van de medewerker ook gestrekt is, maar daarbij is de meting beter."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!